Oppo gebruikt Milaan als decor voor introductie Oppo RX17 Pro

06-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Op dit moment vindt in Milaan het tweede grote introductiemoment van Oppo in Europa plaats. Na de presentatie van de Oppo Find X in juni onthult Oppo in 'modestad Milaan' vanavond de Oppo RX17 Pro, een smartphone met 'beauty' en 'brains'.

Na Huawei en OnePlus is nu ook Oppo hard aan de weg aan het timmeren in Europa. Daarbij is ook een primeur weggelegd voor Nederland, want Nederland hoort samen met Frankrijk, Spanje en Italië bij de eerste vier landen waar Oppo momenteel haar pijlen op richt. Pas in de toekomst zal Oppo op meer Europese landen gaan focussen.

Oppo RX17 Pro
Oppo RX17 Pro

Na de spectaculaire introductie van de Oppo Find X die in juni plaatsvond in het beroemde Louvre in Parijs, trekt Oppo vandaag alle registeres open voor de introductie van de Oppo RX17 Pro in de Italiaanse stad van de mode: Milaan. De Oppo RX17 Pro is namelijk sterk gefocust op design gecombineerd met een hoog niveau van technologie.

Oppo bezig aan opmars in Europa

Oppo is bezig met het opzetten van een Europees smartphone portfolio dat uiteindelijk zal bestaan uit drie series. De hoogste serie is de serie aangeduidt met de letter 'X', oftwel de Oppo Find X die in juni werd gepresenteerd. De 'middenklasse' serie wordt aangeduidt met de letter R, in deze serie valt dus de nieuwe Oppo RX17 Pro die vandaag wordt onthuld. Tot slot is er een 'budget serie' die wordt aangeduid met de letter 'A'.

Oplettende lezers van GSM Helpdesk zullen de Oppo RX17 Pro herkennen. Het toestel heeft namelijk héél veel overeenkomsten met de OnePlus 6T die onlangs werd gepresenteerd door OnePlus. Helemaal vreemd is dit niet, want OnePlus en Oppo vallen onder dezelfde investeerder. Hoewel de toestellen qua vormgeving en specificaties bijna geheel met elkaar overeenkomen, zijn er in de marge toch wel een paar verschillen te vinden, zoals bijvoorbeeld in de gebruikte camera's en processor.

De achterzijde van de Oppo RX17 Pro heeft onder iedere kijkhoek een andere kleur
De achterzijde van de Oppo RX17 Pro heeft onder iedere kijkhoek een andere kleur

Beauty met brains

De Oppo RX17 Pro schurkt met haar prijs en specificaties tegen het high-end smartphonesegment aan. Daarbij is bijzonder veel aandacht besteed aan de vormgeving van het toestel. De achterzijde van de smartphone is voorzien van '3D-mistglas' waarbij twee kleuren in elkaar overlopen en de achterzijde onder iedere kijkhoek een andere kleur heeft.

De vingerafdruksensor zit in het beeldscherm van de Oppo RX17 Pro
De vingerafdruksensor zit in het beeldscherm van de Oppo RX17 Pro

Een tweede onderdeel van de vormgeving is het beeldscherm dat 91,5 procent van het totale oppervlakte van de Oppo RX17 Pro beslaat. De smartphone is uitgevoerd met een prachtig AMOLED beeldscherm van 6,4 inch met een Full HD+ beeldschermresolutie. In het beeldscherm is een waterdruppel-achtige uitsparing geplaatst voor de frontcamera. De sensoren en luidspreker zijn in de rand van het toestel verwerkt. De vingerafdruksensor is in het beeldscherm van de Oppo RX17 Pro verwerkt.

Onder de motorkap van de Oppo RX17 Pro draait de Qualcomm Snapdragon 710 processor. Dit is de processor van Qualcomm voor smartphones die aan de bovenzijde van het mid-end segment zijn gepositioneerd. Ter vergelijk: de OnePlus 6T is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de absolute high-end smartphone processor van 2018. De processor in de Oppo RX17 Pro wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen en het toestel beschikt over 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

De Oppo RX17 Pro is uitgevoerd met een triple-camera
De Oppo RX17 Pro is uitgevoerd met een triple-camera

Triple camera

Op cameragebied is de Oppo RX17 Pro aan de achterzijde uitgevoerd met een triple camera opgebouwd uit een 20- en een 12-megapixelcamera en een 3D TOF camera. Ook dit wijkt enigszins af van de OnePlus 6T, die enkel is uitgevoerd met een 20- en een 16-megapixelcamera.

Dankzij de triple-camera kan de Oppo RX17 Pro ook onder donkere omstandigheden goede foto's schieten. De 3D TOF camera wordt gebruikt voor dieptemeting en kan de afstand tot objecten tot op een afstand van 5 meter met een maximale afwijking van 1 centimeter bepalen. Deze data wordt gebruikt om foto's in 'lagen' op te bouwen en over elkaar heen te leggen om zo de beste fotokwaliteit te genereren.

Aan de voorzijde heeft de Oppo RX17 Pro op papier een betere camera dan de OnePlus 6T. In plaats van een 16-megapixelcamera beschikt de Oppo RX17 Pro namelijk over een 25-megapixel frontcamera.

Software

Ook softwarematig zijn er diverse verschillen tussen de Oppo RX17 Pro en de OnePlus 6T. De RX17 Pro draait op het Color OS 5.2 dat is gebaseerd op Android 8.1 Oreo. Voor de OnePlus 6T wordt gebruik gemaakt van het Oxygen OS 9 dat al is gebaseerd op Android 9.0 Pie.

De Oppo RX17 Pro is tot slot uitgevoerd met een krachtige 3.700 mAh accu. De accu kan dankzij Super Vooc flash-charge in circa 55 minuten tijd volledig opgeladen worden. Met 10 minuten opladen is kan de accu al 40 procent opgeladen worden. 

De Oppo RX17 Pro is vanaf 15 november verkrijgbaar voor 599 euro
De Oppo RX17 Pro is vanaf 15 november verkrijgbaar voor 599 euro

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo RX17 Pro wordt in Nederland verkocht via Belsimpel, Mobiel.nl en MediaMarkt en zal vanaf 15 november in de winkels komen te liggen in de kleuren Radiant Mist en Emerald Green voor een verkoopadviesprijs van 599 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie