3D tekeningen tonen verwachte Nokia 9 met vijf camera's

07-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al meer dan anderhalf jaar wordt geroddeld en gespeculeerd over de komst van de Nokia 9. Hoewel de smartphone tot op heden nog niet is gepresenteerd, lijkt de introductie wel steeds dichterbij te komen. Tech-insiders zijn erin geslaagd een 3D tekening te maken van hoe de Nokia 9 eruit zal komen te zien.

Smartphone fabrikanten delen vaak vormgevingsdetails en afmetingen van nieuwe (onaangekondigde) smartphones met fabrikanten van accessoires. Op die manier kunnen accessoire fabrikanten alvast accessoires zoals bijvoorbeeld hoesjes ontwerpen en ontwikkelen. Hiermee komen accessoires op hetzelfde moment beschikbaar op de markt als het toestel zelf.

3D render van Nokia 9
3D render van Nokia 9

Deze details lekken ook wel eens uit naar het geruchtencircuit. Met deze gegevens is het mogelijk om in een 3D tekenprogramma, zoals bijvoorbeeld Autocad, een 3D render te maken van de vormgeving van het nieuwe toestel. Dat is exact wat nu is gebeurd met de verwachte Nokia 9.

Foto toont prototype Nokia smarpthone met vijf camera's
Eerder uitgelekte foto van een prototype van de Nokia 9

HMD Global heeft zelf nog niet bevestigd dat er een Nokia 9 in aantocht zou zijn. Toch zingen er al meer dan anderhalf jaar geruchten over het toestel rond. In september lekte zelfs foto's van een prototype van de Nokia 9 uit.

3D renders van Nokia 9

Op basis van de vormgevingsdetails en afmetingen die HMD Global heeft gedeeld met fabrikanten van accessoires zijn nu bovenstaande 3D beelden gemaakt die een goede indruk geven van de vormgeving van de Nokia 9. Het meest in het oog springende detail zijn de vijf camera's aan de achterzijde van het toestel. Deze waren ook al zichtbaar in de uitgelekte foto's van het prototype in september.

3D render van de Nokia 9

Aan de achterzijde zijn meer dan vijf 'gaatjes' zichtbaar. Naast vijf camera's gaat het hoogstwaarschijnlijk ook om sensoren en LED flitser(s).

Vingerafdruksensor in het beeldscherm?

Een ander opmerkelijk detail is dat er op geen enkele plek op het toestel een vingerafdruksensor aanwezig lijkt te zijn. Dit suggereert dat de vingerafdruksensor waarschijnlijk in het beeldscherm is verwerkt.

Verder is goed zichtbaar dat de Nokia 9 geen 3,5 mm audio uitgang heeft. Wel beschikt het toestel over een USB-C aansluiting, die waarschijnlijk ook voor een headset gebruikt kan worden.

De achterzijde van de Nokia 9 lijkt van glas gemaakt te zijn. Dit houdt de optie open dat het toestel mogelijk draadloos opladen zal ondersteunen.

Verwachte specificaties van de Nokia 9

Op basis van alle geruchten van de afgelopen maanden wordt verwacht dat de Nokia 9 een beeldscherm van 5,9 of 6 inch gaat krijgen. Het toestel zal waarschijnlijk tot de high-end smartphones gaan behoren met de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Verder wordt gesuggereerd dat het toestel over 8 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslagcapaciteit beschikt. Tot slot wordt gespeculeerd dat de smartphone een zeer krachtige accu van 4.150 mAh zal hebben.

Het is nog steeds niet bekend wanneer HMD Global de Nokia 9 gaat presenteren. Het bedrijf heeft hier zelf nog niets over los gelaten. Aangezien er blijkbaar al wel details en afmetingen zijn gedeeld met accessoire fabrikanten, geeft dat aan dat de introductie waarschijnlijk niet lang meer op zich zal laten wachten. Waarschijnlijk zal de Nokia 9 dan ook ergens begin 2019 op de markt gaan verschijnen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie