Rabobank brengt Rabo Wallet app uit voor iPhones

Rabobank brengt Rabo Wallet app uit voor iPhones

07-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Gebruikers van Apple iPhones kunnen nu ook gebruik gaan maken van de Rabo Wallet app. De functionaliteit van de app komt in grote lijnen overeen met de Android versie van de app die al langer beschikbaar is, met als grote verschil dat de Rabo Wallet app op iPhones niet gebruikt kan worden om contactloos te betalen.

Voor gebruikers van Android smartphones is de Rabo Wallet app al geruime tijd beschikbaar. De app biedt de mogelijkheid om het saldo van Rabobankrekeningen te checken, betalingen over te boeken, betalingsverzoeken te versturen en ontvangen, klantenkaarten op te slaan én contactloos te betalen bij betaalautomaten.

Al deze functionaliteit, behalve de contactloze betaalmogelijkheid, zit ook in de Rabo Wallet app voor het iOS besturingssysteem. De reden dat contactloos betalen niet mogelijk is met de Rabo Wallet app voor iOS is omdat Apple de NFC chip in iPhones niet toegankelijk maakt voor apps van derden.

Contactloos betalen voor Apple Pay gereserveerd

Alleen Apple's eigen betaaldienst Apple Pay mag gebruik maken van de NFC chip in het toestel voor contactloos betalen. Daarmee voorkomt Apple dat andere partijen, zoals banken, kunnen concurreren met Apple's eigen betaaldienst.

Dat de Rabobank toch de Rabo Wallet app heeft uitgebracht voor iOS is volgens de bank om te onderzoeken of de app zonder de contactloze betaalmogelijkheid toch voldoende toegevoegde waarde biedt voor klanten. Vooral ook de mogelijkheid om betaalverzoeken te versturen en ontvangen alsmede de mogelijkheid om klantenkaarten in de Wallet app op te slaan zou nuttig kunnen zijn voor klanten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ