Huawei Mate 20 Pro verbreekt records tijdens voorverkoop

07-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe Huawei Mate 20 Pro heeft in de voorverkoop alle eerdere records van Huawei overtroffen. In de voorverkoop is de Huawei Mate 20 Pro in west Europa volgens Huawei 40 procent vaker besteld dan de vorige recordhouder, de Huawei P20 Pro.

Huawei introduceerde midden oktober de Huawei Mate 20 Pro als haar nieuwe flagship smartphone. Het toestel wordt door de meeste media aangeduidt als 'de meest begeerlijke smartphone van 2018'. Ook consumenten blijken enthousiast te zijn over de nieuwe smartphone van Huawei, want volgens Huawei heeft de voorverkoop alle records gebroken.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Tot nu toe was de Huawei P20 Pro, die dit voorjaar werd gepresenteerd, het toestel dat het vaakst in de voorverkoop was besteld. De Huawei Mate 20 Pro heeft dit record in slechts 10 dagen na de introductie al overtroffen. Totaal werd de Huawei Mate 20 Pro in west Europa 40 procent vaker besteld in de voorverkoop dan de Huawei P20 Pro, die overigens ook al een groot succes was voor Huawei. Hoe vaak de Huawei Mate 20 Pro is besteld, heeft Huawei niet bekend gemaakt.

Meest uitgebreide smartphone van 2018

De Huawei Mate 20 Pro behoort tot de meest uitgebreide smartphones van 2018. Het toestel heeft een bijna randloos AMOLED beeldscherm van 6,39 inch met een QHD+ beeldschermresolutie. Het toestel wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 980 processor. Dit is de eerste 7-nanometer processor van Huawei. Het gaat om een octa-core processor met drie klusters van 'cores': een 2,5 GHz dual-core processor, een 1,92 GHz dual-core processor en een 1,8 GHz quad-core processor.

De Huawei Mate 20 Pro is in Europa beschikbaar in uitvoeringen met 6 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag. De interne opslagcapaciteit kan ook bij de Mate 20 Pro uitgebreid worden middels het nieuwe type Nano SD van Huawei met ondersteuning voor geheugenkaarten tot 256 GB.

Triple-camera in de Huawei Mate 20 Pro
Triple-camera in de Huawei Mate 20 Pro

Triple-camera

Net als de Huawei P20 Pro, van begin dit jaar, zijn zowel de Huawei Mate 20 als Mate 20 Pro uitgevoerd met een triple-camera aan de achterzijde. De camera in de Huawei Mate 20 Pro is opgebouwd uit een 40-megapixelcamera met een diafragma van f/1.8 en een groothoeklens, een 20-megapixelcamera met een diafragma van f/2.2 en een ultra-groothoeklens en een 8-megapixelcamera met een diafragma van f/2.4 met een tele (zoom)lens.

Twee neurale processing units (NPU's) zorgen voor het analyseren van de beeldinhoud en het optimaliseren van de camerainstellingen tijdens het fotograferen. De NPU's worden ook ingezet voor fotografie bij weinig licht.

De Huawei Mate 20 Pro heeft een triple-camera
De Huawei Mate 20 Pro heeft een triple-camera

Snel- en draadloos opladen

De Mate 20 Pro is uitgevoerd met een zeer grote 4,200 mAh accu die opgeladen kan worden met een 40W oplader. Dat betekent dat het toestel in slechts 30 minuten van 0 tot 70% opgeladen kan worden. Bovendien ondersteunt de Mate 20 Pro draadloos opladen. Daarbij kan de Mate 20 Pro zelfs fungeren als de draadloze oplader voor andere apparaten.

De Huawei Mate 20 Pro is tot slot IP68 gecertificeerd en daarmee geheel stof- en waterdicht. De Huawei Mate 20 Pro draait direct uit de doos op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Over het Android besturingssysteem heeft Huawei haar eigen EMUI 9.0 interface geïnstalleerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei Mate 20 Pro is sinds 2 november verkrijgbaar in Nederland. De Huawei Mate 20 Pro heeft een verkoopadviesprijs van 999 euro en is beschikbaar in de kleuren Twilight, Midnight Blue en zwart..
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie