Samsung ligt tipje van de sluier op rondom haar opvouwbare smartphone

08-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft tijdens het Samsung Developer Conference (SDC) in San Francisco voor het eerst beelden getoond van de aankomende opvouwbare smartphone. Veel details heeft Samsung nog niet prijsgegeven, waarmee feitelijk nog niet veel meer details bekend zijn geworden dan al waren uitgelekt.

Samsung bevestigde tijdens haar keynote voorafgaand aan het Samsung Developer Conference (SDC) in San Francisco dat de opvouwbare smartphone nu echt gaat komen. Toch liet Samsung het toestel nog niet in volle glorie zien. In de presentatie waren slechts wat 'sneak preview' beelden te zien, waarbij veel details nog in nevelen gehuld waren. Dit geeft aan dat het product nog steeds niet klaar is voor introductie en Samsung ook nog niet veel details prijs wil geven, mogelijk om te voorkomen dat de concurrentie de primeur voor de neus van Samsung wegkaapt.

Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone
Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone

Wat uit de presentatie opgemaakt kan worden is dat het eerste opvouwbare toestel van Samsung een smartphone gaat worden die qua formaat compacter is dan de smartphones die de meeste mensen vandaag de dag bij zich dragen. De meeste smartphones die nu worden verkocht hebben een beeldscherm van 5,5 inch of groter. Beeldscherm van meer dan 6 inch zijn ook geen uitzondering meer.

Worden kleinere smartphones weer de trend?

De komst van de opvouwbare smartphone zou weer een tegengestelde trend kunnen gaan veroorzaken, dat smartphones weer kleiner en kleiner gaan worden omdat voor toepassingen waar een groter beeldscherm fijn voor is het beeldscherm vergroot kan worden door deze uit te vouwen.

Schets van opvouwbare smartphone Samsung
Schets van opvouwbare smartphone Samsung

Het concept van de smartphone die Samsung tijdens de SDC liet zien heeft een groot beeldscherm van circa 7,3 inch binnenin, dat min of meer dubbelgevouwen kan worden en aan de buitenzijde een compact beeldscherm van naar schatting circa 4,8 inch.

Technische details over het toestel heeft Samsung nog niet gegeven, behalve dat het opvouwbare beeldscherm de naam 'Infinity Flex Display' heeft gekregen. Wel onderstreepte Samsung opnieuw dat dat opvouwbare smartphones een geheel nieuwe mobiele ervaring gaan bieden.

Nieuwe One UI interface

Samsung sorteert voor op deze nieuwe mobiele ervaring middels de aankondiging van een geheel nieuwe gebruikersinterface. Deze interface heeft de naam 'One UI' gekregen. De interface is ten opzichte van de huidige TouchWiz interface zeer rustig en minimalistisch van opzet geworden. De nieuwe interface kan zich aanpassen aan verschillende beeldschermformaten, mede gericht op de toekomst van opvouwbare beeldschermen waarbij mogelijk soms maar een deel van een beeldscherm wordt gebruikt.

De nieuwe interface is sterk gefocust op multi-tasking middels verschillende vensters. Zo wordt het mogelijk om op een grotere beeldscherm meerdere applicaties boven, naast of over elkaar heen te openen in vensters, zoals dit ook op computers gedaan kan worden.

De nieuwe One UI interface zal ook beschikbaar gaan komen voor bestaande smartphones, zoals bijvoorbeeld de huidige Samsung Galaxy S9, Galaxy S9+ en Galaxy Note 9.

Introductie opvouwbare smartphone tijdens volgend Unpacked event

Samsung meldde tijdens de SDC tot slot dat de daadwerkelijke introductie van de opvouwbare smartphone waar iedereen op zit te wachten zal plaatsvinden tijdens het volgende Unpacked event. Traditioneel organiseert Samsung altijd in Barcelona voorafgaand aah het Mobile World Congress (eind februari) een Unpacked evenement waar Samsung nieuwe smartphones presenteert. Dit is echter nog wel enkele maanden weg. Het zou derhalve kunnen zijn dat Samsung dit keer de Consumer Electronics Show (CES) begin januari in Las Vegas gaat gebruiken voor haar Unpacked event. Samsung heeft zelf nog geen aanwijzingen gegeven wanneer het Unpacked event verwacht kan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie