Eerste opvouwbare smartphone Samsung krijgt oplage van minimaal één miljoen

13-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung gaat minimaal één miljoen exemplaren produceren van haar eerste opvouwbare smartphone. Dat heeft Samsung topman DJ Koh door laten schemeren.

Samsung toonde vorige week tijdens haar Samsung Developer Conference (SDC) in San Francisco de eerste beelden van haar opvouwbare smartphone. Veel onderdelen van het toestel zijn nog in nevelen gehuld omdat Samsung nog niet alles prijs wilde geven. Ook technische details over het toestel ontbreken tot nu toe. Wel zijn in de marge van de SDC nog wat aanvullende details bekend geworden over het toestel.

Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone
Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone

Volgens het Koraanse persbureau Yonhap heeft Samsung topman DJ Koh door laten schemeren dat van het eerste opvouwbare toestel van Samsung minimaal één miljoen exemplaren geproduceerd gaan worden. Dat is een relatief kleine oplage in vergelijking met het totaal aantal smartphones dat Samsung op jaarbasis produceert. Samsung produceert op jaarbasis gemiddeld zo'n 300 miljoen toestellen

Beperkte productiecapaciteit

De productie van opvouwbare smartphones staat nog in de kinderschoenen. Het gaat ook om een geheel nieuwe apparaat categorie. Dat er maar weinig exemplaren van worden geproduceerd is enerzijds verklaarbaar vanuit de nog beperkte productiecapaciteit (Samsung zou momenteel circa 100.000 opvouwbare smartphones per maand kunnen produceren) en anderzijds omdat niet iedereen meteen warm zal lopen voor een opvouwbare smartphone. Ter vergelijk: van de allereerste iPhone zijn ook slechts drie miljoen exemplaren gemaakt, terwijl huidige generaties iPhones letterlijk honderden miljoenen keren van de productieband rollen.

De opvouwbare smartphone wordt een derde high-end smartphone serie van Samsung naast de huidige Galaxy S- en Galaxy Note serie. Het opvouwbare toestel zal waarschijnlijk tegelijk met de Samsung Galaxy S10 gepresenteerd gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie