Sony Xperia XZ Premium en Xperia XZ1 serie ontvangt Android 9.0 Pie update

13-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony is gestart met de uitrol van de eerder aangekondigde Android 9.0 Pie update naar de Sony Xperia XZ Premium en de Sony Xperia XZ1 serie. De update wordt gefaseerd uitgerold.

Sony heeft bekend gemaakt dat de uitrol van de Android 9.0 Pie update voor de Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact van start is gegaan. Het gaat om de finale versie van de update. De update wordt gefaseerd uitgerold om tijdig in te kunnen grijpen mochten er nog problemen in de update ontdekt worden.

Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact
Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact

Sony rolt de update per land of regio uit, wat betekent dat de update in het ene land of regio eerder verschijnt dan in andere landen of regio's. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer Sony in de Benelux zal starten met het uitrollen van de Android 9.0 Pie uidate naar de Sony Xperia XZ premium en XZ1 serie.

Naar verwachting zal de Android 9.0 Pie update in de komende weken uiteindelijk voor alle gebruikers van deze drie toestellen verschijnen. Daarmee behoren beide smartphones tot één van de eerste Google-onafhankelijke smartphones die een update naar Android 9.0 Pie ontvangen Eerder ontving de Sony Xperia XZ2 serie, de OnePlus 6 en enkele toestellen van Nokia al een update naar Android 9.0 Pie. Al deze toestellen (inclusief de Sony smartphones) waren overigens onderdeel van het Android P bèta programma, waardoor de update al nagenoeg klaar was ten tijde dat Google Android 9.0 Pie vrijgaf in augustus.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie