Google Maps wordt concurrent voor Flitsmeister

Google Maps wordt concurrent voor Flitsmeister

13-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Google test momenteel met een select aantal gebruikers nieuwe functionaliteit in Google Maps waarmee het mogelijk wordt om ongevallen en flitsers te melden. Deze informatie wordt vervolgens bij andere weggebruikers die navigeren met Google Maps weergegeven.

De populaire app Flitsmeiser moet zich gaan voorbereiden op sterkere concurrentie vanuit Google Maps. Veel weggebruikers maken momenteel gebruik van Flitsmeister naast een navigatie app zoals bijvoorbeeld Google Maps omdat Flitsmeister zeer betrouwbare informatie geeft over vaste- en mobiele flitsers, snelheidslimieten en vertragingen. Google is echter bezig om vergelijkbare functionaliteit ook in Google Maps te gaan integreren.

Google test nieuwe functies doorgaans altijd met een select aantal gebruikers. Deze worden willekeurig gekozen. Dat betekent dat mensen nietsvermoedend opeens nieuwe functies zien in Google Apps omdat zij - zonder het zelf te weten - onderdeel zijn van een test.

Test met een select aantal gebruikers

Bij verschillende gebruikers van Google Maps is een nieuwe functie verschenen waarmee het mogelijk is om ongevallen en (mobiele) flitsers te melden. Deze informatie gaat Google waarschijnlijk gebruiken om aan andere gebruikers van Google Maps te tonen. De functionaliteit lijkt op die van navigatie-app Waze, dat ook onderdeel is van Google. In Waze is het al langer mogelijk om bijvoorbeeld ongevallen te rapporteren.

Google is daarnaast ook al langere tijd bezig om in kaart te brengen welke maximale snelheid geldt op bepaalde wegen. Door deze informatie te combineren met informatie over flitsers en ongevallen, kan Google Maps nog betrouwbaarder worden voor navigatie en zijn aanvullende apps zoals Flitsmeister op termijn wellicht overbodig.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie