Harry Potter: Wizards Unite smartphone-game vertraagd tot 2019

Harry Potter: Wizards Unite smartphone-game vertraagd tot 2019

15-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Games


Niantic heeft bekend gemaakt dat de nieuwe smartphone game 'Harry Potter: Wizards Unite', vertraagd is. De game werd vorig jaar november al aangekondigd en zou in de tweede helft van dit jaar gaan verschijnen. Dat is niet gehaald. De game verschijnt nu pas in 2019.

Niantic kondigde vorig jaar november al aan dat de game-ontwikkelaar in de tweede helft van 2018 de smartphonegame 'Harry Potter: Wizards Unite' zou gaan uitbrengen. Niantic is bekend als de ontwikkelaar van de populaire smartphone game Pokémon Go. De release van Harry Potter: Wizards Unite is echter vertraagd. De game zal dus nu pas in 2019 gaan verschijnen. Een exacte datum is niet bekend gemaakt.

Niantic is pionier op het gebied van augmented reality gaming. Zes jaar geleden bracht Niantic de game 'Ingress', waarbij een smartphonegame gespeeld moest worden in de 'echte wereld' op basis van het GPS signaal van een smartphone. Pokémon Go was hier de volgende stap in, waarbij het mogelijk is om virtuele Pokémons via de camera van een smartphone te vangen in de 'echte wereld'.

Augmented Reality game

De nieuwe game 'Harry Potter: Wizards Unite' zal weer een stap verder gaan, zo beloofde Niantic eerder. Met deze game kunnen spelers zich zelf in de wereld van Harry Potter begeven, spreuken leren, magische objecten en wezens vinden in de echte wereld en deze bevechten en uiteraard zelf ook magische dingen laten gebeuren.

De game zal zich afspelen in de jaren ná de Harry Potter filmreeks. De films eindigen met de slag om Zweinstein, de magische school, waar Voldemort wordt verslagen door Harry Potter. De verhaallijn in de game draait om het grote gevaar dat niet magische mensen (in de verhaallijn van Harry Potter 'dreuzels' genoemd) de tovernaarsgemeenschap dreigen te ontdekken. In de game moeten spelers dit zien te voorkomen.

De game wordt door Niantic ontwikkeld in samenwerking met Warner Bros. Interactive Entertainment. Warner Bros. heeft de exclusieve rechten op alles wat met Harry Potter te maken heeft.

Andere Harry Potter game al wel beschikbaar

Naast de game Harry Potter: Wizards Unite, is sinds deze zomer ook de game 'Harry Potter - Hogwarts Mystery' beschikbaar. Deze game is ontwikkeld door Jam City en wordt uitgegeven door Warner Bros, Jam City en Portkey Games.

In tegenstelling tot de game die Niantic in ontwikkeling heeft, speelt Harry Potter - Hogwarts Mystery zich juist in de jaren vóór het moment dat de Harry Potter films starten af. In deze game is Harry Potter al wel geboren, maar speelt nog geen (hoofd)rol in de game. Andere bekende personages die in de Harry Potter films volwassen zijn, zitten in deze game zelf nog op Hogwarts, de school voor magie.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie