Samsung onthult processor voor Samsung Galaxy S10

15-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft de Samsung Exynos 9820 processor aangekondigd en bekend gemaakt dat de processor voor het eind van dit jaar in productie zal gaan. Hoewel niet door Samsung bevestigd, zal deze processor hoogstwaarschijnlijk gebruikt gaan worden in de aankomende Samsung Galaxy S10 toestellen.

De Samsung Exynos 9820 processor volgt de Exynos 9810 op die momenteel in bijvoorbeeld de Galaxy S9 en de Galaxy Note 9 wordt gebruikt. Het gaat om een high-end processor. De Exynos 9820 zal volgend jaar waarschijnlijk tot de snelste processoren van 2019 behoren.

Samsung Exynos 9820
Samsung Exynos 9820

Samsung heeft veel wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd in de nieuwe processor. Op de eerste plaats is de productieschaal verkleind van 10 naar 8 nanometer. Hoe kleiner de schaal, hoe sneller en efficiënter een processor is. Dit levert ook energiebesparing op.

2x dual-core en 1x quad-core processor

De nieuwe Exynos 9820 is opgebouwd uit twee dual-core processoren en één quad-core processor. Samen vormen deze processoren een octa-core processor. Bij de Exynos 9810 gebruikte Samsung twee quad-core processoren. Specificaties over de snelheid van de drie processoren in de Exynos 9820 zijn er nog niet. Wel is duidelijk dat Samsung één dual-core processor heeft gebouwd op 'Exynos M4' cores, één dual-core processor is gebaseerd op ARM Cortex A75 kernen en de quad-core processor is voorzien van ARM Cortex A55 kernen. Verder is de processor voorzien van een ARM Mali-G76MP12 grafische processor (GPU).

NPU

Nieuw is een zogenaamde 'Neural Processing Unit', oftewel een speciale processor die kunstmatige intelligentie taken kan verwerken. Samsung gaat deze gebruiken om direct op het toestel kunstmatige intelligentie taken te kunnen verwerken. Tidjens het fotograferen kan het toestel bijvoorbeeld herkennen wat gefotografeerd wordt. Door deze analyse op het toestel zelf te doen in plaats van online, ontstaat een voordeel in snelheid en energieverbruik.

2 Gbps downloadsnelheid over 4G

Tot slot ondersteunt de Exynos 9820 als eerste processor LTE Cat. 20 netwerken. Dit zijn netwerken met downloadsnelheden tot maar liefst 2 Gbps en uploadsnelheden tot 316 Mbps. Vooralsnog zijn er geen netwerken die dergelijk hoge up- en downloadsnelheden ondersteunen, maar daarmee is de Exynos 9820 dus wel 'future proof'.

Processor voor de Samsung Galaxy S10

De nieuwe Exynos 9820 wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt voor de verwachte Samsung Galaxy S10, die waarschijnlijk in februari 2019 gepresenteerd gaat worden. Samsung presenteerde eind oktober ook al een cameramodule die waarschijnlijk in de Galaxy S10 gebruikt gaat worden. Daarmee worden steeds meer details van de Samsung Galaxy S10 familie duidelijk.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie