Gratis thema's voor Samsung smartphones maximaal 14 dagen te gebruiken

Gratis thema's voor Samsung smartphones maximaal 14 dagen te gebruiken

16-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft de eerste bèta versie uitgebracht van Android 9.0 Pie voor Samsung smartphones. Eén van de meest opvallende wijzigingen die Samsung doorvoert is dat gratis thema's voortaan maximaal 14 dagen gebruikt kunnen worden.

Sinds begin 2015 biedt Samsung de mogelijkheid om op smartphones die sinds dat moment uit zijn gebracht thema's in te stellen. Hiermee veranderd de interface en de icoontjes van apps van kleur en vorm. Op die manier kunnen smartphones verder gepersonaliseerd worden.

In de eerste bèta versie van Android 9.0 Pie voor Samsung smartphones is een hele opmerkelijke wijziging aangetroffen. Het blijkt dat Samsung het gebruik van gratis thema's wil gaan ontmoedigen. Voor Samsung smartphones zijn alreeds duizenden thema's waarvan een behoorlijk deel gratis is. Deze thema's worden door externe ontwikkelaars gemaakt.

Maximaal 14 dagen bruikbaar

Een gratis thema zou voortaan maximaal 14 dagen gebruikt kunnen worden op Samsung smartphones. Daarna verandert het thema weer terug naar het originele thema. Betaalde thema's zouden wel permanent ingesteld kunnen worden.

Samsung heeft geen toelichting gegeven waarom deze keuze gemaakt wordt. Gesuggereerd wordt dat Samsung gebruikers van haar smartphones wil stimuleren om betaalde thema's aan te schaffen, waarmee de ontwikkelaars worden gesteund die deze thema's maken. Daarmee zou de kwaliteit van thema's omhoog gaan.

Bron: SamMobile
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie