Google werkt aan 'H-update' voor Wear OS

Google werkt aan 'H-update' voor Wear OS

16-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe update in ontwikkeling heeft voor het Wear OS, het besturingssysteem voor wearables zoals bijvoorbeeld smartwatches.

De nieuwe update luistert naar de naam 'H-update' en is vooral gefocust op het reduceren van het energieverbruik van wearables. Hierdoor zouden wearables langer op één acculading gebruikt moeten kunnen worden.

Om een lager energieverbruik te realiseren introduceert Google een vernieuwde Battery-saver modus. Deze is in staat om alle apps af te sluiten en enkel nog de tijd weer te geven op het moment dat het accuniveau onder de 10 procent komt.

Battery-saver

Verder zorgt de vernieuwde Battery-saver ervoor dat na een half uur inactiviteit alle apps in een 'diepe slaap' gebracht worden, zodat het achtergrondverbruik van energie zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit moet ervoor zorgen dat een wearable langer gebruikt kan worden op één acculading.

Verder wordt de functie 'afsluiten in twee stappen' toegevoegd. Wanneer de aan/uit toets van een wearable langer ingedrukt wordt, komt in beeld de optie om de wearable helemaal uit te schakelen of te herstarten.

Beschikbaarheid

Google heeft door laten schemeren dat de 'H-update' in de komende maanden beschikbaar zal komen voor alle Wear OS wearables die aan de richtlijnen van het Wear OS voldoen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie