'Google werkt aan Pixel 3 Lite smartphone'

19-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Google Pixel smartphones zijn in de Benelux alleen bekend onder echte smartphone liefhebbers. De toestellen zijn namelijk vooralsnog niet verkrijgbaar in onze regio. Na de introductie van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in oktober, lijkt nu ook een Google Pixel 3 Lite op komst te zijn.

Al sinds 2010 brengt Google jaarlijks 'eigen' smartphones uit. Voorheen ging het om de Nexus-smartphone serie en sinds drie jaar gaat het om Google's eigen Pixel serie. Toestellen uit de Nexus serie werden destijds ieder jaar door een andere smartphone fabrikant gemaakt. Zo heeft onder andere HTC, Samsung, LG, Huawei en Motorola in het verleden één of meerdere Nexus smartphones gemaakt. De Nexus smartphones sloten qua specificaties het beste aan bij de meest actuele Android smartphone van dat moment. Daarmee gaf Google als het ware een 'voorbeeld' aan de industrie welke specificaties en functies een Android smartphone zou moeten hebben. 

Google Pixel 3 Lite
Google Pixel 3 Lite

Drie jaar geleden gooide Google het roer om en besloot om voortaan zélf hardware te gaan maken. Hieruit is de nieuwe Google Pixel serie ontstaan. Sinds drie jaar brengt Google ieder jaar twee Google Pixel smartphone uit, wederom met als doel om de meest 'ultieme' Android ervaring te bieden. Google Pixel smartphones kunnen gekocht worden door zowel consumenten als ontwikkelaars. Het zijn vooral Android fans en ontwikkelaars die deze toestellen aanschaffen, mede ook vanuit het feit dat de Google Pixel smartphones als eerste alle nieuwe Android updates ontvangen en maandelijks worden voorzien van beveiligingsupdates.

Google Pixel 3 Lite op komst

Na de introductie van de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL, in oktober van dit jaar, lijkt nu ook een Google Pixel 3 Lite op komst te zijn. Zoals de naam al aangeeft zou het om een 'budget versie' van de Google Pixel 3 gaan. In plaats van een 'luxe' OLED beeldscherm, zou de Pixel 3 Lite beschikken over een 5,6 inch groot IPS LCD beeldscherm met Full HD+ beeldschermresolutie. 

Andere details die rondom het toestel worden genoemd zijn een Qualcomm Snapdragon 670 processor, een middenklasse smartphone processor. De behuizing van het toestel zou voornamelijk van kunststof gemaakt zijn. Opmerkelijk is dat het toestel over een 3,5 mm audio uitgang berschikt, terwijl de Pixel 3 en Pixel 3 XL deze niet hebben.

Moment van introductie nog niet bekend

De Google Pixel 3 Lite is naar verluidt al langere tijd in ontwikkeling, maar is nog niet door Google aangekondigd. Of en wanneer het toestel gepresenteerd gaat worden is nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie