Kruidvat start met verkoop Xiaomi smartphones

19-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In mei van dit jaar sloot het moederbedrijf van de Nederlandse drogisterijketen Kruidvat een distributieovereenkomst met de Chinese smartphone producent Xiaomi. Het eerste resultaat daarvan is nu zichtbaar, want Kruidvat is begonnen met de verkoop van Xiaomi smartphones.

Kruidvat is via haar webshop begonnen met de verkoop van Xiaomi smartphones. Het eerste toestel dat Kruidvat aanbiedt is de Xiaomi RedMi 6A, een budget Android smartphone die bij Kruidvat verkocht wordt voor 99 euro.

In mei van dit jaar werd bekend dat Xiaomi een distributie overeenkomst heeft gesloten met CK Hutchison. Onder dit bedrijf valt onder andere de mobiele operator '3', die in diverse Europese landen actief is, maar ook drogisterijketens zoals AS Watson’s Fortress, Superdrug en Kruidvat. Het was dan ook al de verwachting dat Kruidvat op termijn zou gaan beginnen met de verkoop van Xiaomi smartphones.

Xiaomi RedMi 6A

Xiaomi RedMi 6A

De Xiaomi RedMi 6A is een goedkope smartphone met een 5,45 inch groot beeldscherm en een 720p HD beeldschermresolutie.  Het toestel wordt aangedreven door een 2 GHz quad-core processor van MediaTek en het Nederlandse model beschikt over 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de smartphone voorzien van een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera. Het toestel draait op Android 8.1 Oreo.

Verkoop via Kruidvat webshop

Vooralsnog is de Xiaomi RedMi 6A alleen verkrijgbaar in de webshop van Kruidvat. Vermoedelijk zal Kruidvat in de toekomst ook smartphones van Xiaomi gaan verkopen via haar fysieke winkels.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie