'Huawei presenteert eind februari 2019 opvouwbare smartphone'

20-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei zal eind februari 2019 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, 's werelds grootste beurs en congres op het gebied van mobiele telecom, haar eerste opvouwbare smartphone tonen. Het toestel moet volgens de geruchten omstreeks juni 2019 in de winkels liggen.

Het gaat erom spannen welke fabrikant als eerste een werkend prototype van een opvouwbare smartphone aan het grote publiek kan laten zien. Samsung kondigde begin deze maand een opvouwbare smartphone aan, maar het product was nog niet in werkende staat te bewonderen. In plaats daarvan toonde Samsung wat vage beelden van het toestel.

Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone
Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone

Daarmee licht de wedstrijd om de primeur nog volledig open. Naast Samsung is ook van Huawei en LG bekend dat zij werken aan opvouwbare smartphones. Volgens het Zuid Koreaanse ETnews zou Huawei van plan zijn haar opvouwbare smartphone tijdens het Mobile World Congress in Barcelona te gaan tonen. Daarmee bestaat de kans dat Huawei nét iets eerder is dan Samsung en Samsung haar primeur dus kwijt raakt aan Huawei.

Huawei mogelijk enkele uren eerder

Traditioneel trapt Huawei het Mobile World Congress in Barcelona af met een groot introductie evenement dat meestal op zondag middag plaatsvindt. Samsung volgt dan 's avonds met een groot introductie evenement. Ook van Samsung wordt verwacht dat het bedrijf het Mobile World Congress gaat gebruiken voor de officiële introductie van haar opvouwbare smartphone. Als het traditionele introductieschema ook dit jaar weer voortgezet wordt, is Huawei dus letterlijk enkele uren eerder met haar opvouwbare smartphone dan Samsung.

De enige manier voor Samsung om dit nog te voorkomen is om de opvouwbare smartphone vóór het Mobile World Congress te presenteren. Een ander groot evenement dat in de komende maanden plaats zal vinden is de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, begin januari.

Nog geen details over opvouwbare smartphone Huawei

Details over de opvouwbare smartphone van Huawei zijn er nog niet, behoudens dat het toestel opengevouwen een compacte tablet zou zijn en dichtgevouwen een compacte smartphone.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie