Eerste 5G smartphone van OnePlus krijgt prijskaartje van 650 euro

Eerste 5G smartphone van OnePlus krijgt prijskaartje van 650 euro

20-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


OnePlus heeft onlangs door laten schemeren dat het bedrijf begin 2019 als eerste of als één van de eerste smartphone producenten een echte 5G smartphone te willen gaan presenteren. Volgens ingewijden zal dit toestel een prijskaartje van 650 euro gaan krijgen.

Smartphones van OnePlus staan bekend om hun high-end specificaties tegen een relatief scherpe verkoopprijs. De nieuwste OnePlus 6T bijvoorbeeld doet qua specificaties niet of nauwelijks onder voor smartphones van 800 tot 1000 euro, maar is verkrijgbaar voor 559 euro.

OnePlus liet onlangs doorschemeren dat het bedrijf begin 2019 een nieuwe smartphone serie gaat starten, naast de huidige smartphones die ieder jaar uitkomen. Deze nieuwe smartphone serie wordt voorzien van 5G ondersteuning. Het gaat daarbij niet om een opvolger voor de huidige OnePlus 6T, maar om een geheel nieuw en ander toestel. De opvolger voor de huidige OnePlus 6T gaat waarschijnlijk OnePlus 7 heten en wordt in mei 2019 verwacht.

100 euro duurder

Hoe het 5G toestel gaat heten is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de smartphone waarschijnlijk 100 euro duurder gaat worden dan de huidige OnePlus 6T. Volgens ingewijden die naar verluidt dicht bij OnePlus staan, zou het 5G toestel van OnePlus ongeveer 650 euro gaan kosten.

Duidelijk is dat de 5G smartphone van OnePlus lang niet overal beschikbaar zal komen. Het toestel wordt alleen uitgebracht in landen waar 5G netwerken beschikbaar zijn. Dat betekent dat dit toestel hoogstwaarschijnlijk nooit de Nederlandse markt zal bereiken aangezien de bouw van 5G netwerken op zijn vroegst pas in 2020 in Nederland van start zal gaan.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie