Gooit HTC de handdoek in de ring in 2019?

22-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC verkeert al jaren in zwaar weer. Het bedrijf ziet haar smartphone verkopen ieder jaar verder dalen. Geen enkele smartphone die HTC afgelopen jaren heeft uitgebracht is nog een echte hit geworden. Geruchten suggereren dat HTC er vanaf ziet om volgend jaar nog een opvolger uit te brengen voor de huidige HTC U12+, de flagship-smartphone van HTC voor 2018.

Ondanks dat HTC al jaren in zwaar weer verkeert, is het bedrijf er tot op heden ieder jaar in geslaagd nog een high-end smartphone uit te brengen. Begin dit jaar bracht HTC de HTC U12+ uit als haar 'flagship-smartphone' voor 2018. Dit toestel doet niet onder voor high-end smartphones van concurrenten, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9, de LG G7 en de Huawei P20 Pro.

HTC U12+
HTC U12+

Er is echter één groot probleem. Steeds minder consumenten kiezen nog voor een smartphone van HTC. Het bedrijf slaagt er niet in om de consument enthousiast te maken voor haar producten. Dat lijkt nu ook echt doorgedrongen te zijn bij HTC. Het bedrijf gaat het daarom volgens nieuwe geruchten volgend jaar op een andere tour gooien.

Geen opvolger voor de HTC U12+

Volgens de jongste geruchten komt HTC volgend jaar niet meer met een opvolger voor de huidige HTC U12+. Eerder werd nog aagenomen dat HTC in het voorjaar van 2019 met een HTC U13 zou gaan komen.

Volgens ingewijden zou HTC van plan zijn om iets anders te gaan introduceren. Bronnen suggereren dat de markt iets 'speciaals' moet verwachten. Wat dat is, is nog niet bekend. Feit is in ieder geval dat HTC van oudsher sterk is op het gebied van multimedia en VR. De kans is aanwezig dat HTC op die punten een sterkere focus gaat leggen.

Kloppen de geruchten?

In de komende maanden zal moeten blijken wat van de geruchten klopt en of HTC met het 'andere toestel' weet te verbazen. Mocht dat niet het geval zijn, kan geconcludeerd worden dat HTC met de beslissing om geen opvolger voor de HTC U12+ uit te brengen feitelijk dus de handdoek in de ring heeft gegooid en zich erbij heeft neergelegd dat het bedrijf in de hudige markt niet kan overleven. Overigens: het gaat nog steeds om geruchten en speculaties die niet zijn bevestigd door HTC.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie