'Apple hervat productie Apple iPhone X'

23-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Apple is naar verluidt weer begonnen met de productie van de Apple iPhone X, die in 2017 werd uitgebracht. De productie van dit toestel werd eigenlijk na de introductie van de iPhone XS en iPhone XS Max stilgelegd.

Bronnen melden aan The Wall Street Journal dat Apple de productie van de Apple iPhone X uit 2017 heeft hervat. Apple was eigenlijk gestopt met de productie van de iPhone X na de introductie van de iPhone XS en iPhone XS Max. Doordat de verkoopresultaten van de iPhone XS en iPhone XS Max naar verluidt tegenvallen, zit Apple volgens ingewijden opgescheept met een overschot aan OLED beeldschermen. Deze gaat Apple gebruiken om nieuwe iPhone X toestellen te gaan produceren.

Apple iPhone X
Apple iPhone X gaat weer in productie

Het is niet duidelijk of- en wanneer de iPhone X toestellen op de markt verschijnen en in welke landen Apple de iPhone X opnieuw in de winkels wil gaan leggen. Sinds de introductie van de nieuwste iPhone modellen, in september, waren winkels en providers wereldwijd juist bezig met het uitverkopen van de resterende voorraad iPhone X toestellen. Het kan zijn dat Apple de nieuw geproduceerde iPhone X toestellen maar in een select aantal landen op de markt brengt om te voorkomen dat de verkoop van deze toestellen de verkoop van de nieuwste generatie iPhones nog verder kanibaliseert.

Minimale afname hoeveelheid OLED beeldschermen

Apple heeft met de meeste toeleveranciers flexibele contracten en kan de afname van onderdelen zowel naar boven als naar beneden bijstellen. Dat geldt echter niet voor OLED beeldschermen. Samsung heeft voor Apple speciale productielijnen gebouwd waar OLED beeldschermen voor Apple geproduceerd worden. Om deze investering terug te kunnen verdienen, heeft Samsung met Apple minimale afname hoeveelheden afgesproken. Doordat de verkoop van de nieuwste generatie iPhones naar verluidt tegenvalt, zit Apple met een overschot aan OLED beeldschermen.

Apple heeft de berichtgeving nog niet bevestigd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie