Vivo brengt Vivo Nex met (bijna) randloos beeldscherm uit in Nederland

30-11-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Er is een felle strijd gaande tussen smartphone fabrikanten om smartphones te voorzien van beeldschermen met steeds dunnere randen. Vivo heeft met de introductie van de Vivo NEX de eerste serieuze stap gezet. De Vivo NEX heeft een (bijna) randloos beeldscherm en is vanaf deze week ook verkrijgbaar in Nederland.

Lenovo is eerder dit jaar afgegaan als een gieter. Het bedrijf had eerder met veel bombari schetsen gepubliceerd van een nieuwe telefoon die suggereerde dat Lenovo 's werelds eerste smartphone met een volledig randloos beeldscherm wilde presenteren. De uiteindelijke Lenovo Z5 bleek alsnog over (dunne) randen te beschikken en had toch nog een notch (uitsparing) in het beeldscherm.

Vivo NEX
Vivo NEX

In dat opzicht doet de Chinese fabrikant Vivo het beter. Vivo presenteerde in juni de Vivo NEX, een toestel waarin de randen van het beeldscherm daadwerkelijk zoveel mogelijk zijn geminimaliseerd. Helemaal randloos is het beeldscherm nog niet, maar het toestel kent tot nu toe wel de hoogste zogenaamde 'screen-to-body ratio' van ruim 91 procent. Ter vergelijk: de Samsung Galaxy S9+ heeft een screen-to-body ratio van rond de 84 procent.

Slimme oplossing voor front-camera en speaker

Doordat het beeldscherm zo'n groot oppervlak van het toestel in beslag neemt én het feit dat Vivo (in tegenstelling tot Lenovo) niet werkt met een notch in het beeldscherm, kwam Vivo voor een aantal uitdagingen te staan. Er was namelijk geen ruimte meer voor de telefoonspeaker en de front-camera. Vivo heeft dit opgelost door de 8-megapixel frontcamera aan de bovenzijde van het toestel uit de behuizing uit te laten schuiven zodra deze nodig is. De telefoonspeaker is vervangen door een trillingstechniek in het beeldscherm, waardoor het gehele beeldscherm als speaker fungeert. In beide gevallen kan dus gesproken worden over een interessante innovatie.

High-end specificaties

Het Full HD+ beeldscherm van de Vivo NEX meet een diagonaal van afgerond 6,6 inch, een stuk groter dan de beeldschermen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9+ en de Apple iPhone 8 Plus. Verder is het toestel voorzien van high-end specificaties, waaronder de Qualcomm Snapdragon 845 processor (snelste processor van dit momoment), 8 GB werkgeheugen, 128 GB interne opslagcapaciteit.

Aan de achterzijde is de Vivo NEX uitgevoerd met een dubbele camera opgebouwd uit een 12-megapixel en een 5-megapixel camerasensor. Verder is het toestel ook voorzien van een behoorlijk krachtige accu van 4.000 mAh.

Voor Chinese begrippen erg duur

Vanwege haar innovatieve karakter en high-end specificaties, is de Vivo NEX, ondanks de Chinese afkomst, behoorlijk duur. De 128 GB versie wordt in Nederland door Belsimpel verkocht voor 849 euro. Het gaat overigens om grijze import. Vivo verkoopt vooralsnog zelf geen toestellen in Nederland.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie