Samsung toont prototype buigbare smartphone achter gesloten deuren tijdens CES

10-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas haar klanten en partners achter gesloten deuren een demonstratie gegeven van haar prototype van de opvouwbare smartphone die vorig jaar werd aangekondigd. Het is de bedoeling dat het toestel in de loop van dit jaar op de markt komt.

Volgens mensen die aanwezig zijn geweest bij de demonstratie, voelt het opvouwbare toestel al erg soepel aan, meldt het Koreaanse The Investor. Het prototype is echter nog niet helemaal klaar, zo melden bronnen. Wanneer het toestel opengeklapt is, is in het beeldscherm nog een vouwlijn zichtbaar. In het uiteindelijke model moet in opengeklapte toestand niet zichtbaar zijn dat het beeldscherm gebogen is geweest en een volledig vlak beeldscherm vormen.

Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone
Samsung toont prototype van opvouwbare smartphone

Een ander probleem dat Samsung nog moet oplossen is dat het toestel niet te ver opengevouwen kan worden. Hierbij zou het beeldscherm namelijk breken.

Officiële introductie in de eerste helft van 2019

Het toestel wordt waarschijnlijk nog voor de zomer gepresenteerd. Deze eerste opvouwbare smartphone verschijnt waarschijnlijk in een relatief kleine oplage van ongeveer 1 miljoen stuks. Samsung zou de opvouwbare smartphone in eerste instantie vooral richten op 40-plussers omdat deze doelgroep bekend is met opvouwbare toestellen uit het verleden, bijvoorbeeld de Nokia Communicators, Palm en Psion PDA's uit eind jaren '90 en het begin van deze eeuw.

Daarnaast belooft de opvouwbare smartphone ook zeker niet goedkoop te gaan worden, waar dus een goed gevulde portemonee voor nodig zal zijn. De verkoopprijs die genoemd wordt ligt rond de 1.340 dollar, ruim 1.150 euro. 

Royole FlexPai

Terwijl Samsung haar opvouwbare smartphone nog niet aan het grote publiek toont, is op de CES in Las Vegas al wel een opvouwbare smartphone te zien en uit te proberen. Het Chinese bedrijf Royole toont op de CES haar 'FlexPai' die begin november 2018 werd gepresenteerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie