KPN gaat veger door dochtermerken halen

KPN gaat veger door dochtermerken halen

11-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten


KPN heeft bekend gemaakt dat het de komende jaren afscheid wil gaan nemen van een aantal dochtermerken. Deze merken zullen opgaan in KPN zelf. Specifiek heeft KPN haar dochtermerken Telfort, XS4ALL en Yes Telecom genoemd.

KPN is in de afgelopen twintig jaar door vele overnames eigenaar geworden van veel telecom- en internetaanbieders. Zo werd internetprovider XS4ALL al in 1998 overgenomen en werd in 2007 de toen nog zelfstandige mobiele aanbieder Telfort door KPN overgenomen. De meeste merken die KPN heeft overgenomen zijn altijd onder hun eigen naam voortgezet.

KPN is bezig met een herstructurering en een versimpeling van haar portfolio. In dit kader heeft KPN bekend gemaakt dat het bedrijf voornemens is om een aantal merken te gaan integreren in het KPN merk zelf. Dat betekent dat deze merken op termijn zullen gaan verdwijnen. KPN heeft specifiek merken als Telfort, XS4ALL en Yes Telecom genoemd.

Wat er met andere dochtermerken van KPN gaat gebeuren, zoals bijvoorbeeld Simyo en kleinere internetproviders zoals bijvoorbeeld Solcon, is nog niet duidelijk.

KPN geeft aan dat in inder geval voor Telfort, XS4ALL en Yes Telecom per merk wordt bekeken hoe en op welke termijn de merken in KPN geïntegreerd zullen gaan worden. Voor geen van de merken is al een duidelijke tijdlijn beschikbaar wanneer deze merken van de markt zullen verdwijnen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie