Apple heeft draadloze oplader AirPower alsnog in productie genomen

Apple heeft draadloze oplader AirPower alsnog in productie genomen

14-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens bronnen in de industrie is Apple begonnen met de productie van de Apple AirPower. De draadloze oplader werd al in 2017 aangekondigd, maar is door verschillende problemen nog steeds niet op de markt verschenen.

Volgens ChargerLab is de Chinese producent Luxshare Precision reeds begonnen met de productie van de AirPower. Luxshare Precision is ook producent van Apple's draadloze oordopjes, de AirPods. De tweede leveranciers van Apple, Pegatron, zou de productie van de AirPower in de komende weken willen gaan opstarten.

Dat de productie van de AirPower naar verluidt van start is gegaan, betekent waarschijnlijk dat de draadloze oplader later dit voorjaar op de markt zal gaan komen. De AirPower werd al in 2017 door Apple aangekondigd en zou volgens oorspronkelijke plannen in maart 2018 op de markt moeten komen. Deze release heeft meer dan een jaar vertraging opgelopen.

De AirPower is een soort 'plankje' waarop meerdere Apple apparaten, waaronder de nieuwste generatie iPhones en de Apple Watch, gelegd en draadloos opgeladen kunnen worden.

Volgens bronnen kampte Apple met verschillende problemen bij de ontwikkeling en productie van de AirPower. Eén van de belangrijkste problemen zou zijn dat de AirPower tijdens het gebruik erg warm wordt. Dit is slecht voor de apparaten die ermee worden opgeladen. Ook zou Apple problemen hebben gehad met het uitlijnen van de hardware en de software van iPhones en Apple Watches zodat deze apparaten zo efficiënt mogelijk worden opgeladen.

Meermaals uitgesteld

De release van de Apple AirPower is afgelopen maanden  tijd malen uitgesteld. Oorspronkelijk werd aangegeven dat de AirPower in maart zou verschijnen. In juni vorig jaar verschenen berichten dat de AirPower bijna af zou zijn. Tot op heden is de AirPower nog steeds niet verschenen en tijdens de introductie van de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR besteedde Apple ook geheel geen aandacht meer aan de AirPower of de draadloze oplaadmogelijkheid van de toestellen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie