'Apple werkt aan nieuwe generatie iPod Touch'

'Apple werkt aan nieuwe generatie iPod Touch'

15-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens nieuwe geruchten komt er na vier jaar weer een nieuwe generatie Apple iPod Touch. Het apparaat zou later dit jaar gepresenteerd moeten gaan worden.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Japanse website Macotacara werkt Apple weer aan een nieuwe generatie Apple iPod Touch. De laatste iPod Touch die is verschenen stamt uit 2015 en is vandaag de dag dus al behoorlijk verouderd.

De Apple iPod Touch is feitelijk een iPhone zonder de mogelijkheid om er een simkaart in te plaatsen. Dit maakt de apparaten relatief goedkoop. De iPod Touch is een doorontwikkeling op MP3 spelers uit het vorige decennium.

Geschikt voor iOS apps

Net als Apple iPhones draait ook de Apple iPod Touch op het iOS besturingssysteem. Dat maakt het mogelijk om alle iOS apps, zoals bijvoorbeeld games, ook op de iPod Touch te installeren en te gebruiken. Een iPod Touch heeft wel Wi-Fi ondersteuning.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe iPod Touch gepresenteerd zal gaan worden. Apple is in het verleden diverse malen in maart met nieuwe product aankondigingen gekomen. Het zou kunnen zijn dat Apple voor dit jaar ook een productaankondiging op de planning heeft staan in die periode. Apple heeft dit zelf nog niet bevestigd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie