LG brengt LG V40 ThinQ alsnog uit in Nederland

17-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft bekend gemaakt dat de in oktober aangekondigde LG V40 ThinQ alsnog in Nederland uitgebracht zal gaan worden. Het toestel is vanaf begin februari verkrijgbaar.

De LG V40 ThinQ is de meest uitgebreide smartphone van LG tot nu toe en is uitgerust met een 6,4 inch groot OLED beeldscherm dat nagenoeg de gehele voorzijde van het toestel beslaat. In tegenstelling tot het beeldscherm van de LG G7 ThinQ, het andere flagship-toestel van LG van afgelopen jaar, is in het beeldscherm van de LG V40 ThinQ geen 'notch' (uitsparing) aanwezig. Het beeldscherm van de V40 ThinQ kent een zeer hoge beeldschermresolutie van 1.440 x 3.120 pixels). Het toestel is stof- en waterdicht.

LG V40 ThinQ
LG V40 ThinQ

Zoals van een paradepaardje verwacht mag worden, wordt de nieuwe LG V40 ThinQ aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Dit is één van de snelste smartphone processoren op de markt. Daarbij beschikt het toestel over 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Triple camera met groothoeklens

Op cameragebied is de LG V40 ThinQ aan de achterzijde uitgevoerd met een triple-camera opgebouwd uit een normale 12-megapixelcamera, een 16-megapixelcamera met een groothoeklens en een 12-megapixelcamera met een telelens (zoomlens), Aan de voorzijde beschikt het toestel over een dubbele camera opgebouwd uit een 8- en een 5-megapixel camera, waarbij de 5-megapixelcamera eveneens is uitgevoerd met een groothoeklens.

Hoogwaardige audiokwaliteit

LG gaat met de LG V40 ThinQ voor een ongeëvenaarde entertainment ervaring. Het toestel is uitgevoerd met een 32-bit Hi-Fi Quad DAC, zodat het toestel audio in zeer hoge kwaliteit kan uitvoeren naar stereo installaties en geschikte headsets. Daarnaast beschikt het toestel over DTS:X 3D Surround Sound.

AI en Google Assitant

De naam 'ThinQ' dankt het toestel aan het vermogen om zichzelf aan te passen aan haar gebruiker. Een combinatie van Artificial Intelligence (AI) en Google Assistant zorgen ervoor dat de LG V40 ThinQ 'voorspellende gaven' heeft en weet wat de gebruiker wil gaan doen. De LG V40 ThinQ is daarnaast voorzien van een fysieke toets waarmee de Google Assistant geactiveerd kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

De LG V40 ThinQ werd in oktober aangekondigd voor de Amerikaanse markt en zal nu ook in Nederland in de winkels komen te liggen. Diverse winkels en providers, waaronder Coolbue en T-Mobile, zullen de smartphone vanaf begin februari gaan verkopen. De officiële verkoopadviesprijs bedraagt 899 euro, echter wordt hier al direct een korting van 150 euro op gegeven. In de pre-order periode die loopt tot midden februari krijgt iedereen die het toestel aanschaft gratis een slimme speaker van LG met Google Assistant cadeau.

Meer informatie en alle specificaties van de LG V40 ThinQ zijn verzameld op onze uitgebreide LG V40 ThinQ overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie