HMD Global onderzoekt app-killing beleid Nokia smartphones

HMD Global onderzoekt app-killing beleid Nokia smartphones

17-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In reactie op de publicatie van een ranglijst van smartphonemerken die het meest agressief apps afsluiten, heeft Nokia smartphone fabrikant HMD Global laten weten onderzoek te gaan doen naar het app-killing beleid op Nokia smartphones.

Eerder deze week werd door een groep app-ontwikkelaars, verenigd onder 'dontkillmyapp', een ranglijst gepubliceerd van smartphone fabrikanten waarvan smartphones te actief apps beëindigen om energie te besparen. De smartphones van Nokia stonden bovenaan deze ranglijst.

Om energie te besparen blijken Nokia smartphones na 20 minuten inactiviteit alle apps af te sluiten die op de achtergrond draaien. Apps die op de achtergrond blijven draaien, vragen kleine hoeveelheden processorcapaciteit, wat uiteraard ook energie kost.

App-killing heeft groot nadeel

Het beëindigen van achtergrondtaken heeft als nadelige bijkomstigheid dat de app geen notificaties meer kan geven. Als het bijvoorbeeld om een messaging-app gaat, komen daardoor berichten pas binnen op het moment dat de smartphone uit stand-by gehaald wordt en de app weer opgestart wordt. Dit is vervelend voor gebruikers.

HMD Global gaat de claims onderzoeken en zal op een later tijdstip komen met een nadere toelichting en mogelijke oplossing.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie