Google vereist per 1 augustus 64-bit ondersteuning voor apps

Google vereist per 1 augustus 64-bit ondersteuning voor apps

18-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft bekend gemaakt dat alle apps in de Google Play Store vanaf 1 augustus 2019 een 64-bit versie moeten hebben. 64-bit apps werken sneller en efficiënter op 64-bit smartphones.

Google wil ervoor gaan zorgen dat in de toekomst alleen nog 64-bit Android smartphones op de markt verschijnen. Een eerste stap heeft Google daartoe nu al gezet. Google heeft namelijk aan ontwikkelaars bekend gemaakt dat er voor alle apps in de Google Play Store vanaf 1 augustus 2019 ook een 64-bit versie moet zijn.

Google laat verder weten dat de Google Play Store vanaf 1 augustus 2021 alleen nog 64-bit apps toe zal laten. De komende twee jaar geldt dus als 'overgangsperiode' voor app ontwikkelaars om eventuele 32-bit apps om te kunnen bouwen naar 64-bit apps.

Sneller en efficiënter

Het voordeel van 64-bit apps- en smartphones is dat er meer gegevens tegelijk verwerkt kunnen worden door de processor en apps dus sneller en efficiënter draaien. Google verwacht dat de 32-bit Android smartphone uiteindelijk zal gaan verdwijnen. Veel Android smartphones zijn overigens al 64-bit.

App-ontwikkelaars die meerdere versies van een app in de Google Play Store hebben staan kunnen gebruik maken van een uitzondering. Alle apps die geen ondersteuning bieden voor Android 9.0 of hoger, mogen vooralsnog als 32-bit only aangeboden worden.

Een andere uitzondering geldt voor apps die zijn ontwikkeld voor het Wear OS en Android TV. Deze besturingssystemen ondersteunen nog geen 64-bit apps.

Overgang naar 64-bit

De overgang van 32-bit naar 64-bit is geen onbekende transitie. Apple is met haar iPhones al geheel overgeschakeld op 64-bit en sinds 2017 geldt voor het iOS besturingssysteem de verplichting om 64-bit apps aan te bieden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie