Authentiek ogende renders tonen drie Samsung Galaxy S10 modellen

21-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De bekende tech-insider Evan Blass heeft een afbeelding gepubliceerd waarop naar verluidt de drie aankomende Samsung Galaxy S10 modellen zichtbaar zijn. Volgens Blass gaan de toestellen luisteren naar de namen: Samsung Galaxy S10E, Samsung Galaxy S10 en Samsung Galaxy S10+.

De afgelopen maanden zijn er al heel veel geruchten opgedoken rondom de Galaxy S10 serie. Op basis van deze geruchten wordt verwacht dat Samsung uiteindelijk mogelijk vier Galaxy S10 modellen gaat uitbrengen. Tijdens de aankondiging op 20 februari worden drie van de vier modellen verwacht, het vierde model verschijnt waarschijnlijk iets later.

Van links naar rechts: Samsung Galaxy S10E, Galaxy S10 en Galaxy S10+
Van links naar rechts: Samsung Galaxy S10E, Galaxy S10 en Galaxy S10+

Deze geruchten worden ondersteund door een nieuwe afbeelding die door de bekende tech-insider Evan Blass is gepubliceerd. Het lijkt te gaan om een authentieke render waarop de Galaxy S10 modellen worden afgebeeld in transparante hoesjes. Waarschijnlijk is de afbeelding afkomstig van een hoesjesfabrikant. Uit de afbeeldingen zijn diverse details te zien die in eerder geruchten al werden gesuggereerd.

Het belangrijkste nieuws is dat er - zoals al lange tijd wordt gesuggereerd - in ieder geval drie modellen van de Galaxy S10 gaan verschijnen. Volgens Blass gaat het om de Samsung Galaxy S10E (een goedkoper model), de Samsung Galaxy S10 (de opvolger voor de huidige Galaxy S9) en de Samsung Galaxy S10+ (de opvolger voor de huidige Galaxy S9+).

Hogere screen-to-body ratio

Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy S10 serie beeldschermen gaan krijgen waarbij het beeldscherm een nog grotere oppervlakte van het toestel bekleedt. Dit realiseert Samsung door de randen van het beeldscherm nog smaller te maken en de frontcamera te integreren in het beeldscherm. Dit is in bovenstaande afbeeldingen ook goed zichtbaar. De frontcamera is in een 'gat' in het beeldscherm geplaatst.

Verder beloven de Galaxy S10 modellen de eerste Samsung smartphones te gaan worden waarbij de vingerafdruksensor in het beeldscherm wordt verwerkt. Ook dit detail is min of meer zichtbaar, omdat nergens op het toestel meer een fysieke vingerafdruksensor zichtbaar is.

Verder is zichtbaar dat de Samsung Galaxy S10E over twee cameralenzen beschikt en de Samsung Galaxy S10 en S10+ drie cameralenzen heeft. Details over deze camera's zijn er nog niet.

Tot aan de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ waren de Galaxy S modellen qua specificaties bijna gelijk aan elkaar en kon gekozen worden tussen een groter of kleiner formaat. Bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+ is Samsung al iets meer differentiatie tussen de twee modellen gaan toepassen, bijvoorbeeld met de camera en het werkgeheugen.

Dezelfde strategie als Huawei

De verwachting is dat de vier Galaxy S10 modellen die dit jaar worden qua specificaties behoorlijk van elkaar zullen verschillen. Samsung gaat volgens de geruchten dezelfde strategie volgen als Huawei en zou willen gaan komen met een Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus / Pro. Het vierde model dat later gaat verschijnen is een uitvoering met 5G-ondersteuning die slechts in enkele landen op de markt zal komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie