LG hint op nieuwe smartphone met besturing middels gebaren

LG hint op nieuwe smartphone met besturing middels gebaren

24-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG heeft door laten schemeren dat het bedrijf op zondag 24 februari in Barcelona een nieuwe smartphone gaat presenteren. Een dag later openen in Barcelona de deuren van het Mobile World Congress. Het nieuwe toestel is volgens de teaser middels gebaren te bedienen.

LG heeft de eerste teaser de wereld in gestuurd waarin het bedrijf aankondigt dat er op zondag 24 februari in Barcelona een nieuwe smartphone geïntroduceerd gaat worden. LG gebruikt hiervoor een zeer groot congrescentrum, wat een goede indicatie is van de schaal van de aankondiging. Waarschijnlijk gaat het om de opvolger voor de huidige LG G7 ThinQ.

Het toestel dat LG gaat presenteren kan volgens de teaser bediend worden middels gebaren. Hoe dat werkt is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk gebruikt LG sensoren en de frontcamera om de positie van de hand of vingers boven het beeldscherm te registreren en op basis daarvan de interface van de smartphone acties laten uitvoeren.

LG is niet de enige partij die werkt aan technieken waarbij middels handgebaren apparaten bediend kunnen worden. Ook Google werkt aan vergelijkbare technologie.

De nieuwe smartphone wordt op zondag 24 febaruri in Barcelona onthuld. Op maandag 25 februari openen de deuren van het jaarlijkse Mobile World Congress, de grootste beurs en congres op het gebied van mobiele telecom ter wereld.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie