Aankomende flagship-smartphone LG krijgt 5G-ondersteuning

Aankomende flagship-smartphone LG krijgt 5G-ondersteuning

25-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Nadat LG gisteren bekend maakte dat het bedrijf op 24 februari in Barcelona een nieuwe flagship-smartphone gaat presenteren, heeft LG vandaag door laten schemeren dat dit toestel over 5G-ondersteuning zal beschikken.

De vermoedelijke opvolger voor de LG G7 ThinQ, zal op zondag 24 februari in Barcelona gepresenteerd gaan worden. Dat heeft LG gisteren bekend gemaakt. Daags na de introductie openen in Barcelona de deuren van het jaarlijkse Mobile World Congress. Uit informatie die LG gisteren deelde valt op te maken dat het nieuwe toestel een nieuwe manier van bediening gaat krijgen. Het toestel zou middels handgebaren bediend kunnen worden. 

In aanvulling op deze informatie heeft LG vandaag bekend gemaakt dat de smartphone over 5G-ondersteuning zal beschikken. Het toestel draait op de Qualcomm Snapdragon 855 processor. Deze processor is niet standaard voorzien van 5G-ondersteuning, maar LG heeft hier het X50 5G-modem van Qualcomm aan toegevoegd.

Release in Benelux onzeker

Vanwege de 5G-ondersteuning van het toestel, is het nog niet duidelijk of LG van plan is om het toestel ook in de Benelux uit te brengen. LG meldt dat het van plan is om het toestel in Zuid Korea, de Verenigde Staten en diverse Europese landen uit te gaan brengen. In de Benelux zijn nog geen 5G-netwerken actief, waardoor een belangrijk deel van de functionaliteit van het toestel nog niet optimaal tot haar recht komt. Het zou kunnen zijn dat LG ook een uitvoering van het toestel zonder 5G-ondersteuning heeft, maar dat heeft LG nog niet bevestigd.

Het lijkt echter het meest voor de hand te liggen dat het toestel niet in de Benelux uitgebracht gaat worden. LG Benelux besloot onlangs om de LG V40 ThinQ alsnog in de Benelux uit te brengen. Het lijkt erop dat LG dit voorjaar vooral op dit toestel gaat focussen in onze regio.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie