Facebook denkt over koppeling WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram chat

Facebook denkt over koppeling WhatsApp, Facebook Messenger en Instagram chat

28-01-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Bronnen melden dat Facebook er over nadenkt om het mogelijk te gaan maken om vanuit bijvoorbeeld WhatsApp berichten te kunnen sturen naar gebruikers van Facebook Messenger en Instagram. Ook vanuit Facebook Messenger en Instagram diensten zou het mogelijk moeten worden om berichten naar gebruikers van één van de drie andere diensten te sturen.

In 2016 kreeg Facebook veel commentaar op haar plannen om data uit te gaan wisselen tussen Facebook en WhatsApp. Nu de storm weer enigszins is gaan liggen, lijkt Facebook in te willen gaan zetten op een koppeling tussen al haar messaging- en social media platformen.

Volgens vier afzonderlijke bronnen wil Facebook het mogelijk gaan maken dat gebruikers van Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram berichten naar elkaar kunnen gaan sturen. Daarvoor is uiteraard een koppeling nodig tussen de verschillende platformen. Hierdoor zou het mogelijk moeten worden dat gebruikers zonder bijvoorbeeld een Instagram- of Facebook Messenger account vanuit WhatsApp toch een bericht kunnen sturen naar gebruikers van de twee andere diensten.

De plannen bevinden zich nog in een zeer pril stadium. Als het tot een koppeling gaat komen, zal deze op zijn vroegst pas eind dit jaar of begin volgend jaar uitgerold gaan worden.

Bron: The New York Times
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie