YouTube brengt YouTube Kids uit in Benelux

YouTube brengt YouTube Kids uit in Benelux

05-02-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Toestellen


s Werelds grootste videoplatform YouTube heeft vandaag YouTube Kids uitgebracht in de Benelux. Via YouTube Kids zijn alleen video's te bekijken die geschikt zijn voor kinderen.

Steeds meer kinderen gebruiken de smartphone of tablet van hun ouders om filmpjes op YouTube te bekijken. Het grootste video platform ter wereld bevat echter ook video's die niet geschikt zijn voor kinderogen. Om in te spelen op de groeiende behoefte bij zowel ouders als kinderen voor een kindvriendelijke en veilige YouTube omgeving, is YouTube Kids nu ook in de Benelux gelanceerd. YouTube Kids is sinds 2015 al in diverse landen beschikbaar.

De YouTube Kids app heeft een duidelijke grafische interface die middels herkenbare iconen duidelijk maakt welke video's in welke categorie te vinden zijn. Omdat YouTube ook door veel jonge kinderen wordt gebruikt, die vaak nog niet kunnen lezen en schrijven, is de interface zo iconisch mogelijk ingedeeld en kunnen kinderen zoeken naar video's door een spraakopdracht in te spreken.

Content voor kinderen

Om ervoor te zorgen dat kinderen geen explicite video's te zien krijgen die nog niet voor hun ogen geschikt zijn, zit achter YouTube Kids een redactie die video's selecteert die geschikt zijn voor kinderen. Het aanbod video's dat beschikbaar is in YouTube Kids omvat bijvoorbeeld muziekvideo's, kinderprogramma's zoals bijvoorbeeld Sesamstraat en educatieve video's.

Om te voorkomen dat kinderen video's te zien krijgen die nog niet voor hun leeftijd geschikt is, werkt YouTube Kids met een filter die ervoor zorgt dat kinderen geen zoekopdrachten kunnen doen die ongeschikte video's opleveren. YouTube Kids zal het kind vragen in dat geval een andere zoekopdracht in te spreken.

Ouderlijk toezicht

Ook ouders houden controle over het gebruik van de  YouTube kids app. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld een tijdslimiet instellen hoe lang een kind van de YouTube Kids app gebruik mag maken. Na het verstrijken van de tijdslimiet wordt de app vergrendeld en moet een wachtwoord ingevuld worden om de app te ontgrendelen.

YouTube Kids is vanaf vandaag beschikbaar voor gebruikers in de Benelux en kan geïnstalleerd worden op smartphones en tablets die draaien op iOS 7 of hoger of Android 4.1 en hoger.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie