Google Pixel 4 krijgt dual sim met dual stand-by ondersteuning

Google Pixel 4 krijgt dual sim met dual stand-by ondersteuning

11-02-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De volgende generatie Google Pixel smartphones, waarschijnlijk de Google Pixel 4 serie, krijgt een verbeterde vorm van dual-sim ondersteuning. De nieuwe toestellen, die waarschijnlijk pas in oktober van dit jaar gepresenteerd gaan worden, kunnen op twee simkaarten tegelijk stand-by staan.

Onder ontwikkelaars en Android liefhebbers zijn de Google Pixel smartphones erg populair. Pixel smartphones beschikken over slechts één simkaartslot, maar zijn toch uitgevoerd als dual-sim toestel. Hoe dan? De tweede sim is een zogenaamde 'eSIM' die op afstand geprogrammeerd kan worden. In de huidige Google Pixel smartphones is het echter niet mogelijk om beide simkaarten tegelijk te gebruiken. Het is slechts mogelijk om op één van beide simkaarten stand-by te zijn. 

De huidige Google Pixel smartphones hebben 'Dual Sim - Single Stand-by' (DSSS) ondersteuning. Dat betekent dat het toestel maar over één antennecomponent beschikt en dus maar één simkaart bereikbaar is. Tot nu toe is dat geen probleem aangezien de Google Pixel smartphones niet actief gefocust worden op hun dual-sim ondersteuning. Feitelijk is het zo dat er een normale simkaart geplaatst kan worden, óf men kan gebruik maken van de ingebouwde eSIM in plaats van de normale simkaart. 

Dual Sim - Dual Stand-by

De volgende generatie Google Pixel smartphones krijgen waarschijnlijk een uitgebreidere vorm van dual-sim ondersteuning. In de Google Pixel 4 serie zou het mogelijk moeten gaan worden om tegelijk bereikbaar te zijn op zowel de fysieke simkaart als op de eSIM. Dit wordt Dual Sim - Dual Standby (DSDS) genoemd.

Nederlandse gebruikers zullen vooralsnog weinig profijt hebben bij de nieuwe functionaliteit aangezien Nederlandse operators vooralsnog geen ondersteuning bieden voor eSIM. Dat zal betekenen dat ook de toekomstige Google Pixel 4 smartphones in Nederland alleen bruikbaar zullen zijn als 'single sim toestel'.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie