Samsung presenteert opvouwbare Galaxy Fold smartphone

21-02-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft de lang verwachte Samsung Galaxy Fold onthuld, de eerste opvouwbare smartphone van Samsung. Het toestel kan als een boek opengeklapt worden waarbij een groot beeldscherm openvouwt. Als het 'boek' dichtgeklapt is, is aan de buitenzijde van het toestel ook nog een 'coverbeeldscherm' aanwezig.

Het 'coverbeeldscherm' aan de buitenzijde van de Galaxy Fold meet een diagonaal van 4,6 inch. Daarmee is het toestel dichtgeklapt verrassend compact. Wanneer het toestel opgengeklapt wordt, is aan de binnenzijde een 7,3 inch beeldscherm aanwezig. Dit beeldscherm heeft het formaat van een compacte tablet.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold is uitgerust met maar liefst zes camera's. Dichtgeklapt is aan de achterzijde van het toestel een triple-camera aanwezig, opgebouwd uit een 12-megapixel telephoto-camera, een 12-megapixelcamera met groothoeklens en een 16-megapixelcamera met een ultra-groothoeklens. Boven het 'coverbeeldscherm' is een 10-megapixel selfiecamera aanwezig. Wordt het toestel opgengeklapt, dan is aan de binnenzijde ook nog een 10-megapixelcamera én een 8-megapixel RGB diepte-camera aanwezig.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

High-end specificaties

De Samsung Galaxy Fold wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 855 processor en beschikt standaard over 12 GB werkgeheugen en 512 GB aan interne opslagcapaciteit. Een Micro SD geheugenkaartslot ontbreekt.

Om het gewicht van het toestel in balans te krijgen, is de Galaxy Fold voorzien van twee accu's met een gezamelijke capaciteit van 4.380 mAh. Het toestel draait direct uit de doos op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Android.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung heeft door laten schemeren dat de Samsung Galaxy Fold in het tweede kwartaal op de markt zal verschijnen. Europese prijzen heeft Samsung nog niet bekend gemaakt, waarmee nog niet helemaal duidelijk is of de Galaxy Fold überhaupt in Europa uitgebracht zal gaan worden. De Amerikaanse prijzen van het toestel bedragen maar liefst 1.980 dollar, wat zou kunnen betekenen dat de smartphone in Europa voor 1.999 euro verkocht zal gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie