Duurzame Fairphone 2 na bijna vier jaar uitverkocht

Duurzame Fairphone 2 na bijna vier jaar uitverkocht

02-04-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het deels Nederlandse Fairphone meldt dat de Fairphone 2, de smartphone die in 2015 op de markt kwam, nagenoeg uitverkocht is. Er zijn volgens Fairphone circa 100.000 exemplaren van het toestel verkocht.

Onderdelen voor de Fairphone 2 blijven voorlopig nog wel beschikbaar. Ook wordt onderzocht of het toestel nog voorzien kan worden van software updates. Fairphone heeft nog geen plannen gecommuniceerd om een opvolger voor de Fairphone 2 uit te brengen.

Fairphone heeft tot nu toe twee smartphones uitgebracht, waarvan het tweede exemplaar enigszins modulair was opgebouwd. Dit moet reparaties vereenvoudigen, wat het toestel een langere levensduur biedt dan een gemiddelde andere smartphone. Dat heeft dan weer een positieve uitwerking op de elektronica afvalberg (e-waste). 

De materialen waarvan de Fairphone 2 zijn gemaakt, hebben een eerlijke oorsprong. Zo worden geen grondstoffen uit conflictgebieden gebruikt. De Fairphone 2 werd vervolgens geproduceerd onder betere en gezondere omstandigheden voor productiemedewerkers. Veel elektronica van vandaag de dag wordt vooral in China door arme Chinese productiemedewerkers geproduceerd onder vaak erbarmelijke omstandigheden. 

Kapitaalinjectie

Fairphone haalde vorig jaar een investering van EUR 7 miljoen op. Daarnaast stelde het consortium van ABN AMRO en het Dutch Good Growth Fund een schuldfinanciering van EUR 13 miljoen ter beschikking. Met deze financiële injectie en de vorig jaar aangestelde nieuwe CEO, Eva Gouwens, kan de Fairphone haar duurzame doelstellingen verder opschalen. Daarbij behoren een uitbreiding van de marketing en sales ondersteuning in Scandinavië en Zuid-Europa. Ook het testen van nieuwe verkoop modellen zoals toestel lease. Tot slot gaf Fairphone aan dat een deel van de investeringen onderzoek naar nieuwe producten en business modellen mogelijk maakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie