Bezit van 4G-smartphones en gebruik van 4G-netwerken tot boven de 80 procent gestegen

Bezit van 4G-smartphones en gebruik van 4G-netwerken tot boven de 80 procent gestegen

11-04-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Uit onderzoek van Telecompaper binnen het Consumer Insights Panel blijkt dat in januari 2019 al 86 procent van alle Nederlanders met een geschikte 4G-telefoon ook gebruik maakt van 4G-netwerken. Dat is een stijging van vijf procentpunten ten opzichte van de meting in augustus 2018.

De stijging is hoogstwaarschijnlijk vooral te wijten aan het feit dat steeds minder providers een toeslag vragen voor het gebruik van 4G-netwerken en toegang tot 4G-netwerken nu bij de meeste abonnementen standaard is. Afgelopen jaren was 4G-netwerktoegang bij diverse MVNO's een additionele optie waarvoor extra betaald moest worden.

De mate waarin gebruik gemaakt wordt van 4G-netwerken is volgens Telecompaper ook enigszins leeftijdsafhankelijk. Zowel onder jongeren onder de 20 jaar en senioren boven de 65 jaar, ligt de mate waarin gebruik gemaakt wordt van 4G-netwerken het laagst. 82 procent van de jongeren en 76 procent van de senioren met een geschikte 4G-telefoon maakt gebruik van 4G-netwerken. In beide leeftijdscategorieën geeft 11 procent aan niet over het juiste abonnement te beschikken en 6% het te duur te vinden.Bij de tussenliggende leeftijdsgroepen ligt het percentage Nederlanders die besschikken over een 4G-smartphone én gebruik maakt van 4G-netwerken tussen de 88 en 92 procent.

Penetratie 4G-smartphones boven de 80 procent

81 procent van alle Nederlanders zijn zichzelf ervan bewust dat men in het bezit is van een telefoon- of smartphone met 4G-netwerkondersteuning. De daadwerkelijke penetratie van telefoons- en smartphones ligt waarschijnlijk hoger aangezien 12 procent van de Nederlanders aangeeft eigenlijk niet te weten of het toestel dat zij bezitten over 4G-ondersteuning beschikt. Uit de cijfers valt op te maken dat 4G-ondersteuning in telefoons en smartphones steeds meer een vanzelfsprekendheid is. Ten opzichte van februari 2018 is het aantal mensen dat zichzelf eigenlijk niet bewust is van het wel- of niet in bezit hebben van een telefoon- of smartphone met 4G-ondersteuning gestegen met drie procentpunten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie