Google en Huawei bieden 9,75 miljoen dollar compensatie voor problemen Nexus 6P

12-04-2019  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In een collectieve rechtszaak tegen Google en Huawei, aangespannen door een groep Amerikaanse consumenten, hebben Google en Huawei nu een schikking van USD 9,75 miljoen voorgesteld. De zaak gaat om problemen met de Huawei Nexus 6P. Wanneer de rechter de schikking goedkeurt krijgen alle deelnemers in de rechtszaak een compensatie van USD 400,00.

De collectieve rechtszaak tegen Google en Huawei werd in april 2017 aangespannen. De groep consumenten achter de collectieve rechtszaak houdt beide bedrijven verantwoordelijk voor de problemen met de Huawei Nexus 6P, een smartphone die eind 2015 door Google en Huawei gezamenlijk werd uitgebracht.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Deelnemers aan de rechtszaak stellen dat het toestel geteisterd wordt door problemen. Zo zou de accu zeer snel leeglopen en belanden toestellen in een zogenaamde bootloop waarbij de toestellen zichzelf telkens opnieuw blijven opstarten en daarna weer uitvallen.

Google en Huawei brachten eind 2015 de Huawei Nexus 6P uit. Dit was het eerste toestel dat draaide op Android 6.0 Marshmallow. Het toestel had al sinds de introductie te kampen met diverse problemen, waarvan een deel door Google en Huawei is opgelost middels software updates. Sinds Google een Android 7.0 Nougat update heeft uitgebracht voor het toestel, zijn de problemen verergerd. Sinds deze update klagen gebruikers dat hun Nexus 6P uit het niets uitvalt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie