Muzikale Nokia 5700 in de winkels

26-05-2007  |  de redactie


Eerder deze week testte GSM Helpdesk Nederland dit lekkere muziektoestel en vanaf vandaag is het dynamische en roterende trple-band toestel al leverbaar voor iedereen die van muziek houdt.

De Nokia 5700 XpressMusic is een roterend toestel dat in twee kleuren verkrijgbaar is, en wel in een zwarte en rode variant. Zo kan de consument zelf kiezen welke kleur het beste bij hem of haar past. Dat de Nokia 5700 XpressMusic een erg kleurrijk toestel is wordt meteen duidelijk wanneer we het pakket bekijken waarin het toestel wordt geleverd. De gebruiker kan ervoor kiezen om het kleurrijke thema dat op de doos te zien is ook weer terug te laten komen in de thema's van het toestel.

Nokia 5700 XpressMusic
Nokia 5700 XpressMusic

De Nokia XpressMusic lijn staat erom bekend dat het op het gebied van muziek erg makkelijk en snel te bedienen toestellen zijn. Dit is ook het geval met de Nokia 5700 XpressMusic, daar het toestel te roteren is en hiermee in één beweging van een mobiele telefoon in een muziekspeler verandert. Wanneer het toetsenbordje van het toestel wordt gedraaid navigeert het toestel direct naar de muziekspeler, waarna de sneltoetsen gebruikt kunnen worden voor het gaan naar volgende en vorige tracks en voor het pauzeren en laten spelen van muziek. Ook wanneer het toetsenbord wordt gedraaid terwijl het geblokkeerd is kan de gebruiker meteen beginnen met het afspelen van muziek of het skippen van tracks. De toetsenblokkering wordt dan meteen opgeheven.

Muziektoetsen Nokia 5700 XpressMusic
Muziektoetsen Nokia 5700 XpressMusic

De nieuwste telg in de XpressMusic serie kan naast het spelen van muziek voor nog meer doeleinden worden gebruikt. Ook kunnen foto's van redelijke kwaliteit worden gemaakt met het toestel. Om foto's te kunnen maken wordt het toetsenbordje half gedraaid waardoor je echt het gevoel hebt een digitale camera te gebruiken. Het 262.000 kleuren display kan op dit moment worden gebruikt om goed te bekijken wat je op de foto wilt hebben, terwijl de 'play toets' van de muziekspeler nu gebruikt wordt om de foto te maken. Wanneer het toetsenbordje half gedraaid wordt navigeert het toestel zelf naar de camera functie, wat erg gebruiksvriendelijk is. Vanuit de camera functie kan de gebruiker meteen naar de galerij om de zelfgemaakte foto's te bekijken.

Camera Nokia 5700 XpressMusic in werking
Camera Nokia 5700 XpressMusic in werking

Doodat de camera van de Nokia 5700 XpressMusic roteerbaar is en het toestel voorzien is van UMTS en WCDMA ondersteuning kan je naast het houden van reguliere telefoongesprekken er ook voor kiezen een videobel-gesprek te houden. Door het toetsenbord half te draaien kan een videobelgesprek plaatsvinden.

Het gebruik van internet is door de UMTS en EDGE ondersteuning erg snel. Een internetpagina is binnen enkele seconden opgevraagd en het handige aanwijzertje zorgt ervoor dat navigatie op het internet ook erg gebruiksvriendelijk wordt. EDGE ondersteuning zorgt er op dit moment nog voor dat het internet wat sneller is, maar doordat het EDGE netwerk binnenkort gesloten wordt, zal dit niet meer van toepassing zijn. Echter, het UMTS netwerk zorgt ervoor dat surfen op het internet een waar genot wordt en dat de gebruiker niet lang hoeft te wachten voor een pagina geladen is.

Internet op Nokia 5700 XpressMusic is razendsnel
Internet op Nokia 5700 XpressMusic is razendsnel

Wat bijzonder is aan het nieuwste toestel in de XpressMusic serie is dat het draait op het Symbian besturingssysteem. Dit zorgt ervoor dat het toestel erg dynamisch is en de eigenaar ervan verschillende programma's en applicaties op het toestel kan installeren. Zo kunnen leuke spelletjes, grappige programma's en handige applicaties in een handomdraai op het toestel worden geïnstalleerd, waarna de Nokia 5700 XpressMusic geheel voldoet aan de eisen van de gebruiker.

Al met al kan dus gezegd worden dat de echte muziekliefhebber zeker zijn weg zal kunnen vinden met de rode of zwarte Nokia 5700 XpressMusic, wat een erg dynamisch en personaliseerbaar toestel is. De Nokia 5700 XpressMusic is uitgebreid getest door GSM Helpdesk Nederland, het verslag hiervan kan gelezen worden op de speciale Nokia 5700 XpressMusic test pagina. Vanaf vandaag is de Nokia 5700 XpressMusic, compleet met 1 GB geheugenkaart, verkrijgbaar voor een losse verkoopprijs van 365, 47 euro. In combinatie met een abonnement is het toestel gratis.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Gerelateerd Nieuws