Releasedatum voor de Apple iPhone bekend

04-06-2007  |  Tim Wijkman van Aalst


De op voorhand zeer populaire Apple iPhone ligt vanaf 29 juni in de Amerikaanse winkels. Op TV, radio, via kranten en op internet is Apple vandaag gestart met een gigantische reclame campagne.

Eerder werd aangenomen dat de releasedatum van de Apple iPhone op 11 juni zou zijn. De release zou dan samen vallen met de Worldwide Developers Conference welke die dag in San Francisco plaats vindt.

Apple iPhone
Apple iPhone

De Apple iPhone is in de VS en in Europa op voorhand al erg populair. Apple verwacht een gigantische afzet van het toestel in de VS. Eind dit jaar zal het toestel waarschijnlijk ook de oversteek naar Europa gaan maken. Of het toestel in Europa ook succesvol gaat worden, valt nog te bezien.

Apple iPhone mist belangrijke functies
Critici en trendwatchers zijn het niet met elkaar eens of de Apple iPhone een succes of een flop wordt in Europa. Diverse analisten wijzen op het feit dat de Apple iPhone in zijn huidige vorm veel functies en specificaties mist welke we wel tegen komen in toestellen van concurrenten als Nokia en HTC. Diverse analisten denken dat de Apple iPhone het daardoor zal afleggen in Europa.

Trendwatchers wijzen echter op het uiterlijk van het toestel en de status welke de eigenaar van het toestel verwerft. Juist door zijn sterke charisma zou de Apple iPhone ook in Europa een succes gaan worden. Zijn technische prestaties zouden daar ondergeschikt aan zijn. Diverse trendwatchers wijzen verder op het feit dat slechts 8 procent van de consumenten een telefoon koopt op basis van specificaties. De rest van de consumenten gaat af op uiterlijk en status van een telefoon en neemt al genoegen met een toestel zodra de hoofdfuncties op een toestel aanwezig zijn, wat in het geval van de Apple iPhone ook zeker het geval is.

Wie gelijk krijgt zullen wij op zijn vroegst pas eind dit jaar weten. Naar verwachting zal de Apple iPhone eind dit jaar of begin 2008 de oversteek naar Europa gaan maken. Diverse bronnen binnen Apple hebben al gemeld dat de Europese variant van de iPhone uitgebreid zal worden qua specificaties en prestaties. Zo zou het toestel voorzien worden van een UMTS en HSDPA module, video telefonie en mogelijk zelfs GPS.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie