Proximus België lanceert UMTS

26-08-2005  |  Tim Wijkman van Aalst


Op 15 september lanceert Proximus de eerste 3G‑diensten voor het grote publiek in België. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een persbericht.

Proximus‑klanten zullen elkaar via videotelefonie kunnen zien terwijl ze bellen, hun favoriete liedjes kunnen downloaden en naar live televisie kijken op hun mobiele telefoon. Proximus is de eerste mobiele operator in België die 3G‑diensten aanbiedt. De lancering van de 3G‑diensten voor consumenten volgt op de succesvolle introductie in mei 2004 van 3G‑diensten voor professionele klanten.

Proximus biedt nu ook aan het grote publiek de voordelen van de 3G‑technologie. 3G biedt het grote publiek de mogelijkheid om nieuwe mobiele diensten te ontdekken die tot nu toe niet mogelijk waren voor mobiele gebruikers. In september lanceert Proximus drie 3G‑diensten: Mobile TV en Music Download via Vodafone live!, het multimedia portaal van Proximus, en Videotelefonie. De introductie van de 3G‑diensten voor consumenten volgt op de lancering van 3G‑diensten voor professionele klanten in mei 2004 met de UMTS/GPRS‑datakaart. Proximus bevestigt hiermee zijn leidende positie als innoverende operator in nieuwe mobiele diensten.

Videotelefonie
Via Videotelefonie zullen klanten die zich in een 3G zone bevinden elkaar kunnen zien als ze een gesprek voeren via hun 3G‑toestel. Dankzij de geïntegreerde camera worden de beelden in reële tijd doorgestuurd naar de gesprekspartner. Met Videotelefonie zullen gesprekspartners elkaar niet kunnen zien maar dankzij de draaibare camera ook de omgeving van hun gesprekspartner. De klant die een video‑oproep krijgt, heeft de keuze om de camera al dan niet aan te zetten.

3G‑diensten via Vodafone live!: Mobile TV en Music download
Vodafone live!, het multimediaportaal van Proximus, wordt uitgebreid met de 3G‑technologie, waardoor klanten toegang krijgen tot volledig nieuwe diensten: Mobile TV en Music Download. Proximus‑klanten zullen uitermate verrast zijn door het aanbod (sport, nieuws, muziek, games en algemeen entertainment) en de kwaliteit van Vodafone live!. Dankzij 3G zullen zij een betere beeld‑ en videokwaliteit hebben op hun toestel, zullen ze vlotter kunnen browsen en sneller hun favoriete muziek en video's kunnen downloaden.

3G‑bereik
Het 3G‑netwerk van Proximus bereikt 61% van de bevolking. Dit vertegenwoordigt meer dan 200 steden en gemeenten in België. Via de website www.proximus.be en via de klantendienst (1212 via een Proximus‑gsm) biedt Proximus zijn klanten informatie over het 3G‑bereik.

In zones zonder 3G‑bereik schakelt de 3G‑telefoon automatisch over op het GSM/GPRS‑netwerk dat meer dan 99% bereik biedt. Het 3G‑netwerk van Proximus wordt verder uitgebreid en ook de capaciteit wordt verhoogd.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie