Push to talk in Oostenrijk

29-08-2005  |  Tim Wijkman van Aalst


De Oostenrijkse operator Mobilkom is met Nokia een contract aangegaan voor de implementatie van Push to talk op het GSM netwerk. Push to talk is een techniek die van een GSM een walkie-talkie maakt.

Push to talk werkt via het GPRS netwerk van een provider. Via de PTT knop (alom bekend van portofoons) kan een gebruiker één of meerdere ontvangers kiezen waarna via een GPRS dataverbinding contact wordt gelegd met de "geadresseerden". Push to talk heeft daarmee veel weg van een digitale portofoon, gezien er maar één partij tegelijk kan praten.

In de Verenigde staten is Push to talk al enorm populair. Het maakt snelle communicaite mogelijk tussen vrienden of collega's.

Investeringen
Operators zijn steeds opzoek naar nieuwe diensten voor het GSM netwerk. Groot voordeel voor operators is dat Push to talk geen hoge investeringen met zich mee brengt gezien het huidige GSM netwerk, zij het met een kleine aanpassing, gebruikt kan worden voor de dienst.

Naar verwachting zal de dienst ook in Nederland beschikbaar gaan komen. Een aantal Nederlandse providers toonde alreeds in april van dit jaar interesse voor Push to talk en kondigde aan de dienst in de tweede helft van 2005 te willen gaan introduceren.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie