MIO onthult navigatietelefoons

01-09-2005  |  Tim Wijkman van Aalst


Mio Technology, leverancier van draagbare navigatietoestellen, kondigt vandaag de lancering aan van het nieuwe gamma van haar bekroonde draagbare navigatiesystemen.

In dit gamma vinden we nieuwe versies van de Mio268+ en Mio269+; een nieuwe PDA met geïntegreerde GPS ontvanger - de Mio A201; en een compleet nieuwe geïntegreerde GPS smartphone - de Mio A701 - de eerste GPS smartphone in het kleedje van een mobiele telefoon.

De nieuwe Mio268+ en 269+ beschikken over een hele reeks verbeteringen waaronder SirfStarIII, de GPS ontvanger van de volgende generatie. Deze zorgt voor een betere ontvangst van het GPS signaal afkomstig van de satellieten. De toestellen hebben ook een nieuwe processor meegekregen voor nog betere prestaties. Daarenboven, zal de Mio Map navigatiesoftware uitgebreid worden met nieuwe kenmerken1, zoals grensoverschrijdende deur-tot-deur navigatie, POI uploads, en TMC compatibiliteit (Traffic Message Channel).

De Mio268+ en 269+ maken gebruik van de meest recente kaarten van Tele Atlas. Hierdoor zullen de toestellen beschikken over meer landen en over uiterst gedetailleerde kaarten. Op de harde schijf van de Mio269+ staan standaard de kaarten van maar liefst 27 Europese landen geïnstalleerd. Dit betekent dat je voortaan dankzij deur-tot-deur en gesproken navigatie-instructies probleemloos je weg vindt doorheen heel Europa - van het westpunt van Cornwall tot Lissabon of van Calais tot Korfoe. De eigenschap om POI's up te loaden, laat je toe om nieuwe locaties toe te voegen aan de miljoenen points of interests die reeds in het systeem zijn opgeslagen.

Beide producten beschikken over een MP3 speler, zodat gebruikers naar hun favoriete muziek kunnen luisteren wanneer ze niet hoeven te navigeren. De Mio269+ beschikt ook over software om foto's te bekijken en een rekenmachine.

De A201 is eveneens een PDA / navigatie toestel. Uitgangspunt tijdens de ontwerpfase van de Mio A201 was het ontwerpen van een navigatietoestel. Opmerkelijk is de nieuwe roterende GPS antenne. Deze laat de gebruiker toe om met de Mio A201 zowel in 'portrait' (standaardpositie voor PDA), als in landscape (standaard voor dedicated navigatiesystemen) te navigeren. Uitgerust met dezelfde nieuwe generatie GPS ontvanger als de Mio268/269+ en het nieuwe Magneto besturingssysteem van Microsoft, beschikt ook de Mio A201 over sterk verbeterde satellietontvangst. Daarnaast heeft het toestel alle typische functionele kenmerken voor werk en ontspanning als een gewone PDA. Bluetooth opent deuren op vlak van draadloze verbindingsmogelijkheden, en de herlaadbare 1250 Mah batterij geeft het toestel voldoende energie voor uren navigatie, video's kijken of muziek beluisteren.

Met de Mio A701 bereik je het maximum op gebied van navigatie, communicatie en entertainment - met slechts één product dat perfect in je hand past. Dit toestel is net zo veelzijdig en legendarisch als het Zwitserse zakmes.

De Mio A701 combineert een geïntegreerde GPS, een mobiele telefoon en een PDA. De volledig functionele quad-band (GSM/GPRS) Windows Smartphone, gebaseerd op het Microsoft Magneto besturingssysteem, daarbij een volledig functionele PDA met een 2.7 inch TFT touchscreen2 en de ultragevoelige SirfStar III chipset, waarover ook de andere nieuwe toestellen beschikken, maken van dit product een echte topper.

Uitgerust zijn met een supersnelle 520 Mhz processor3 en 192 MB geheugen ... betekent dat de Mio A701 uitermate geschikt is voor zowel routeberekening, als email, als gaming. Een 1.3 megapixel camera en Bluetooth 1.2 vervolledigen de lijst. De Mio A701 wordt gegerandeerd één van de meest complete, modieuze en stijlvolle toestellen op de markt.

De Mio268+, 269+ en A201 zullen in de winkel beschikbaar zijn in Q4 2005. Voor de Mio A701 is het nog even wachten tot einde dit jaar. Adviesverkoopprijzen zijn midden september bekend.

Mio A201 Mio A701
Mio A701 en Mio A201Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie