Opvolger Palm Treo in levende lijve

06-08-2007  |  de redactie


Palm is hard aan de weg aan het timmeren, dat is inmiddels duidelijk geworden door het uitlekken van twee toestellen. De Palm Gandolf, welke een codenaam voor de GSM is, duikt nu nogmaals op.

Bijna twee maanden geleden liet de Palm Gandolf voor het eerst haar gezicht zien. Ook GSM Helpdesk Nederland heeft in deze tijd met het toestel kennisgemaakt. De Palm Gandolf zou het nieuwste familielid moeten worden van de Treo familie, welke al een tijdje geen uitbreiding meer heeft gekend. Na een tijd van stilte rondom Palm zijn de eerste tekenen van leven waarheid geworden en de verwachting is dat het wederom een sterke uitbreiding betreft.

Palm Gandolf width=
Palm Gandolf

Het uiteindelijke toestel zal niet de naam Palm Gandolf met zich meebrengen, deze naam wordt slechts gebruikt als codenaam voor het toestel. Aan de foto's is duidelijk te zien dat de Palm Gandolf één van de dunste en kleinse Palm toestellen zal zijn en dat het tevens, waar vooralsnog onduidelijkheid over bestond, een geïmplenteerde camera zal bieden. Wat voor camera en welke kwaliteit deze zal bieden is nog onbekend.

Palm Gandolf width=
Palm Gandolf

Het heldere 262.000 kleuren TFT scherm zal zich perfect lenen voor het bekijken van zelfgemaakte foto's. Waar de berichten eerst vertelden dat de Palm Gandolf op het Windows Mobile systeem zou draaien is dit gegeven nu in twijfel getrokken. het is namelijk erg goed mogelijk en tevens waarschijnlijk dat de candybar op het Palm besturingssysteem zal draaien. Het geheugen van het toestel zal uitbreidbaar zijn middels MicroSD en TransFlash geheugenkaarten.

Voor nu zullen we het moeten doen met de kleine details die bekend zijn over de Palm Gandolf en de foto's die het internet onveilig maken. Tot nu toe is nog geen indicatie wanneer en of Palm haar twee uitgelekte toestellen zal lanceren.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie