Palm kondigt Centro volgende week aan

04-09-2007  |  de redactie


Volgende week, 12 september, zal Palm haar langverwachte Centro smartphone aankondigen in Amsterdam. De Centro belooft heel wat goeds en GSM Helpdesk Nederland zal ter plaatse zijn om kennis te maken.

Vandaag ontving GSM Helpdesk Nederland een officiƫle uitnodiging om volgende week kennis te komen maken met de Palm Centro. Of het uiteindelijke toestel daadwerkelijk Centro zal heten is onduidelijk, dat is iets waar we volgende week achter zullen komen.

Eerder schreef GSM Helpdesk Nederland al menig artikel aangaande de Palm Gandolf. Uiteindelijk blijkt het toestel wat gedaanteveranderingen te hebben ondergaan en de naam Palm Centro te hebben verkregen. De Palm Centro zal een zeer complete smartphone worden welke het succes van de Palm Treo series zeker zal kunnen evenaren.

De Palm Centro is gericht op de wat jongere smartphone gebruiker en daardoor zal ook het prijskaartje reuze meevallen. Palm zelf geeft aan dat de candybar een geweldige ervaring biedt op het gebied van e-mail en mobiel internet dat de gebruiker middels een volledig QWERTY snel zal kunnen zeggen wat hij echt bedoelt.

Palm Centro smartphone
Palm Centro smartphone

Palm heeft officieel nog geen foto's van de smartphone uitgegeven, bovenstaande uitgelekte persfoto zou echter wel het uiteindelijke toestel betreffen. De eerste gegevens die de redactie van GSM Helpdesk Nederland hebben bereikt geven aan dat het gemakkelijke toetsenbord redelijk klein is en voor de mannelijke consument wat moeilijk te gebruiken. De Palm Centro zal waarschijnlijk draaien op Palm's eigen Garnet Operating System, wat erg dynamisch is en uitbreidbaar. Het beeldscherm van de Palm Centro zou een 262.000 kleuren touchscreen betreffen, waardoor de gebruiker kan kiezen voor zowel touchscreen navigatie als navigatie middels de reguliere toetsen.

Voor het doorsturen van zelfgemaakte foto's, wat tevens mogelijk zal zijn met de Palm Centro, kan Bluetooth 2.0 gebruikt worden. Doordat de candybar voorzien is van Bluetooth 2.0 zal het ook mogelijk zijn om draadloze stereo Bluetooth headsets te koppelen aan het toestel zodat het ook mogelijk zal zijn om draadloos de muziekspeler te gebruiken. De hoeveelheid geheugen van de Palm Centro is nog onbekend, wel is alreeds bekend dat de eigenaar van deze jonge smartphone niet verlegen zal zitten om ruimte doordat het uitbreidbaar zal zijn middels geheugenkaarten.

GSM Helpdesk Nederland zal op 12 september exclusief aanwezig zijn tijdens de presentatie van de Palm Centro. De verwachting is dat het toestel dan binnen zeer korte tijd in de winkels zal belanden.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie