HP zal komen met nieuwe iPaq toestellen

05-09-2007  |  de redactie


De HP iPaq 914 en de HP iPaq 614 zijn in ontwikkeling. De eerste persfoto en real-life foto van deze toestellen lekten vandaag uit, tezamen met mooie specicifcaties als een 3 megapixel camera en GPS.

HP is duidelijk aan het innoveren in haar PDA toestellen. De twee nieuwe iPaq toestellen die eraan zitten te komen zijn daarom ook geen onderdeurtjes. Voor de zakelijke markt zullen ze naast zakelijke handigheden ook talloze goede multimedia mogelijkheden bieden.

HP iPaq 914
De HP iPaq 914 is het minst compacte toestel van het tweetal dat vandaag eens om het hoekje kwam kijken. Het volledige toetsenbord van deze candybar zorgt ervoor dat lange stukken tekst snel kunnen worden opgesteld door de gebruiker. De combinatie met Microsoft Office, het toestel draait namelijk op het Windows Mobile, zorgt ervoor dat het kantoor binnen handbereik is. Door de toepassing van Windows Mobile in de HP iPaq 914 is het ook erg gemakkelijk het toestel met de computer te synchroniseren, waarna belangrijke bestanden gemakkelijk kunnen worden overgezet.

HP iPaq 914
HP iPaq 914

Het 2.4 inch touchscreen met een resolutie van 240 x 320 pixels is lekker groot en zorgt hiermee voor een groot werkvlak. HP heeft bij haar iPaq 914 niet louter aan het zakelijke aspect gedacht, het toestel zit namelijk ook boordevol multimedia mogelijkheden. Een 3 megapixel camera welke aan de achterkant van de candybar is geplaatst zorgt voor mooie foto's en de geïntegreerde muziekspeler zorgt voor muzikale ondersteuning. Hoeveel geheugen de HP iPaq 914 zal bieden is nog niet bekend, wel is bekend dat dit geheugen naar alle waarschijnlijkheid uitbreidbaar zal zijn.

De A-GPS ondersteuning zal ervoor zorgen dat de eigenaar van de iPaq 914 nooit meer te laat zal komen op een afspraak. Verder is het toestel voorzien van razendsnel internet op verschillende manieren, het toestel heeft namelijk WiFi b/g, UMTS en HSDPA tot 7.2 Mbps te bieden.

Ondanks dat de HP iPaq 914 nog niet officieel is aangekondigd zegt een officiële persfoto meer dan duizend woorden. Vanaf november zal de zakelijke QWERTY candybar in de winkels liggen.

HP iPaq 614
Iets minder spectaculair dan de HP iPaq 914, maar een toestel dat zeker niet onvernoemd mag blijven is de HP iPaq 914. Dit toestel, welke eveneens een candybar is, is ietwat compacter en kan met recht een smartphone genoemd worden. De HP iPaq 614 draait op het Windows Mobile 6 systeem en is daardoor net zo flexible en uitbreidbaar als de HP iPaq 914.

De HP iPaq 614 biedt nagenoeg dezelfde specificaties als de HP iPaq 914, de navigatie in de menu's van het toestel verloopt echter anders. Op de foto is een duidelijke cirkel te zien welke in een draaiende beweging gebruikt kan worden om te scrollen.

HP iPaq 614
HP iPaq 614

Ook de HP iPaq 614 is voorzien van een 3 megapixel camera, GPS, WiFi b/g en HSDPA met snelheden tot 7.2 Mbps. Net als de HP iPAq 914 zal de candybar ook voorzien zijn van Google maps, wat een leuke bijkomstigheid is.

Critici beweren dat de HP iPaq 614 rond de maand oktober alreeds in de winkels liggen. Of HP deze datum waar zal kunnen maken is nog maar de vraag.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie