Samsung Armani phone gespot in het wild

13-09-2007  |  Tim Wijkman van Aalst


In juli van dit jaar werd bekend dat Samung en mode-ontwerper Armani samenwerken bij het ontwerp van een nieuwe telefoon. Deze Armani phone werd door onze fotograaf voor het eerst vastgelegd.

Eind juli werd bekend dat Samsung en mode-ontwerper Armani in gesprek waren over het ontwerp en productie van een "Armani Phone". Het toestel, wat uiteindelijk op de markt zal komen als de "Armani Phone", luistert momenteel naar de naam "Samsung P520", maar zal uiteindelijk als "Armani phone" op de markt komen zoals op de foto's te zien is en ook officiëel door Samsung aan ons is bevestigd.

Samsung P520 - de toekomstige Armani Phone
Samsung P520 - de toekomstige Armani Phone

Naast de bevestiging vanuit Samsung is ook aan het toestel zelf af te zien dat dit uiteindelijk dé Armani phone zal gaan worden. Mode-ontwerper Armani staat bekend om zijn voorkeur voor donkere, zware en vaak peperdure materialen, welke hij in veel van zijn ontwerpen laat terugkomen.

Samsung P520 - de toekomstige Armani Phone
Samsung P520 - de toekomstige Armani Phone

De Samsung P520 is qua afmetingen precies even groot als een creditcard en heeft een dikte van slechts 9 millimeter. Het toestel is aan de achterzijde voorzien van een 3 megapixel camera en het toestel blinkt ook op het gebied van muziek uit met zijn FM radio en MP3 speler. Het toestel heeft "slechts" 50 MB geheugen, wat wel uitbreidbaar is middels Micro SD en Transflash geheugenkaarten tot 2 gigabyte. Daarmee kan het toestel zowel qua vormgeving als qua functionaliteit wel eens een echte concurrent gaan worden van de Apple iPod.

Het toestel wordt vooral gesierd door zijn grote touchscreen beeldscherm met een resolutie van 240 x 320 pixels. Onder het beeldscherm zijn slechts twee knopjes geplaatst voor het bellen en het verbreken van een verbinding. Deze knopjes kunnen overigens ook in het menu gebruikt worden voor snelle acties. De hoofdbesturing van het toestel vindt echter uiteraard plaats via het touchscreen van het toestel, welke uitermate geschikt is voor bediening met de vinger.

De interface van het toestel komt overeen met de interface van recente Samsung toestellen als recente toestellen als de Samsung G600, Samsung U600 en Samsung U700. De iconen in het menu zijn stuk voor stuk groot genoeg om eenvoudig met een vinger aangetipt te kunnen worden.

De verwachting is dat dit toestel moet gaan profiteren van de sinterklaas en kerstinkopen van de consument. Het toestel zal dan ook nog voor het eind van dit jaar in de winkels liggen. De verwachte toestelprijs zal uiteindelijk op 400 euro uitkomen, waarmee de Armani Phone uiteindelijk iets goedkoper zal zijn als de LG Prada Phone welke al sinds enkele maanden in de winkels ligt.Laatste Nieuws3 Reacties
wil van der jagt plaatste dit 13 nov 2007

lijkt me een fantastisch mooi toestel kan niet wachtten tot hij er is !!! Weet iemand of hij al ergens te verkrijgen is?

Cedric Vanhale plaatste dit 08 nov 2007

Net een fake iphone maar dan slechter

het leuke is wel dat het geheugen uitbreidbaar is, je kan er williswaar 2GB insteken is dat niet fantastisch belachelijk?

en belachelijk duur

Lars gozerr plaatste dit 29 nov 2007

Jij bent gewoon een apple NERD. Kijk eens hoe GROOOOOOT die iphone is en vergelijk hem maar met de Armani phone.

Voor mij is de keuze makkelijk.

De armani phone

Groeten!!!!!

Geef ook je reactie