Groei UMTS gebruik Vodafone

20-09-2005  |  Tim Wijkman van Aalst


In augustus van dit jaar is wereldwijd bij Vodafone het aantal UMTS gebruikers met 1 miljoen gestegen naar 4,35 miljoen gebruikers. Dit maakte het bedrijf gisteren bekend.

Onder de 4,35 miljoen UMTS gebruikers bevinden zich 400.000 gebruikers met een datakaart voor een internetverbinding op een laptop. De overige gebruikers hebben toegang tot UMTS met een geschikt UMTS toestel.

Via UMTS kunnen klanten gebruik maken van video telefonie, mobiel TV kijken, en snel mobiel internet met een telefoon of met een laptop. In theorie kunnen via UMTS downloadsnelheden bereikt worden tot 384 kilobit. (UMTS uitgelicht)

Toekomst
In de periode tussen nu en kerst zal Vodafone totaal 15 nieuwe toestellen introduceren om het gebruik van UMTS verder te stimuleren. Daarnaast heeft Vodafone aangegeven vanaf volgend jaar HSDPA, een techniek om UMTS te versnellen, toe te willen gaan passen op het netwerk. Daartoe worden momenteel al proeven uitgevoerd op het netwerk. In theorie kan de download dan verhoogd worden naar ,5 Mb/s per seconde.

Groei UMTS gebruik bij Vodafone

Groei UMTS gebruik bij VodafoneLaatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie