Laptops met UMTS vanaf 2007

20-09-2005  |  Tim Wijkman van Aalst


Vodafone hoopt eind 2007 de eerste laptops te kunnen presenteren met een ingebouwde UMTS kaart. Daartoe is Vodafone in gesprek met verschillende producenten van laptops om dit plan te realiseren.

Vodafone ziet een groot onderscheid tussen bellen en data. Voor bellen heeft men een telefoon, voor data heeft men een computer. Via het GSM netwerk wordt gebeld, via het UMTS netwerk wordt data verstuurd en ontvangen. Volgens Vodafone is het dus logisch dat er laptops komen met ingebouwde UMTS-kaart voorzien van simkaart aldus Nick Jeffery, hoofd van de zakelijke marketingafdeling binnen Vodafone.

Verizon Wireless, een Amerikaanse mobiele provider heeft momenteel de zelfde ambities en is daartoe eveneens in gesprek met verschillende partijen. Vodafone heeft een minderheidsbelang in Verizon Wireless en kan daardoor Verizon Wireless als voorbeeld gebruiken. The Wallstreet Journal publiceerde eerder deze week het bericht dat Verizon Wireless alreeds een contract gesloten heeft met Dell. Daarnaast is Verizon Wireless in gesprek met het Chinese Lenovo die de pc- en laptop divisie van IBM heeft overgenomen.

Het is nog niet duidelijk óf en wanneer Vodafone laptops met UMTS kaarten in Nederland op de markt gaat brengen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie