Drie nieuwe Siemens toestellen

23-09-2005  |  Tim Wijkman van Aalst


In Turijn heeft Siemens een drietal nieuwe toestellen gepresenteerd: de SXG75, SFG75 en de SG75. Onderling verschillen de toestellen hemelsbreed van elkaar, wel beschikken ze allemaal over UMTS.

De SXG75 (hieronder weergegeven) lijkt "de slimste" van het stel. Het toestel doet aan als een smartphone, maar is het niet gezien het niet draait op een besturingssysteem als Windows of Symbian. Desondanks heeft het toestel veel functionaliteit in zijn mars en benadert de smartphone daarmee aardig.

Siemens SXG75

Siemens SXG75


Het toestel beschikt over een 2 megapixel camera en een extra camera voor video-bellen. Ook ontbreekt een MP3 speler en een FM radio met RDS niet op het toestel. Het toestel heeft een geheugencapaciteit van 128 mb (intern) waarvaan 64 bruikbaar is. Daarnaast kunnen RS-MMC kaarten tot 1 gigabyte geplaatst worden om MP3's, foto's etc. op te kunnen slaan.

Publiekstrekker voor dit toestel is wel de aanwezigheid van een volwaardig navigatiesysteem en een ingebouwde A-GPS (Assisted-GPS) antenne. A-GPS maakt het mogelijk om met behulp van ondersteuning van het GSM netwerk sneller de locatie te bepalen.

De SFG75 (hieronder weergegeven) kenmerkt zich als clamshell model (klaptelefoon) en herbergt een 1,3 megapixel camera, een tweede camera voor video telefonie en UMTS ondersteuning. Afwijkend aan de SXG75 is dat het geheugen uitgebreid kan worden door middel van SD kaarten.
Siemens SFG75 Siemens SFG75

Siemens SFG75


Als laatste werd ook de SG75 gepresenteerd (zie hieronder). Dit toestel past in de lijn van de SL45, SL55 en SL65 qua vormgeving aangezien het een schuifmodel is. Siemens heeft bij dit toestel gekozen voor uitbreiding middels RS-MMC kaarten net als op de SXG75. Het toestel beschikt over een intern geheugen van 70 mb.

Siemens SG75 Siemens SG75

Siemens SG75Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie