Nieuwe BlackBerry serie op de foto

02-01-2008  |  de redactie


Een nieuw BlackBerry toestel werd deze week voor het eerst op de gevoelige plaat gezet. Dit toestel is het begin van de 9000 series van de Amerikaanse fabrikant en heeft heel wat voor ons in petto.

Natuurlijk waren er al wat geruchten rondom BlackBerry 9000 toestellen, maar nog nooit is één van deze toestellen gefotografeerd. De huidige eigenaar van de candybar moest het toestel wel fotograferen, hij wilde deze namelijk verkopen op Ebay. Het eerste BlackBerry 9000 series toestel is deze week dan ook snel verkocht op de Amerikaanse koopjes website. Of het toestel echt is, is iets waar we op zullen moeten wachten tot de uiteindelijke toestel introductie.

De BlackBerry 9000 series is een heel nieuwe lijn in het portfolio van de Amerikaanse fabrikant. De 9000 series hebben heel wat te bieden voor de zakelijke mobiele gebruiker die een volledig toestenbord eist. Allereerst is een mooie ronde vorm terug te zien in het BlackBerry 9000 series toestel. Hiernaast natuurlijk het gebruikelijke QWERTY toetsenbord waarom BlackBerry bekend staat. Als de productfoto goed onder de loep genomen wordt kan aan de zijkant een ingang gevonden worden voor MicroSD en TransFlash geheugenkaartjes, dit betekent dus dat het geheugen uitbreidbaar is en dat is voor menig consument tegenwoordig een vereiste.

Nieuwe Blackberry 9000 series?
Nieuwe Blackberry 9000 series?

De achterkant van de BlackBerry 9000 bevat een geïntegreerde camera. Wat voor camera dit zal zijn is nog onbekend. Ook aan de voorkant lijkt zich een klein lensje te bevinden, dit is echter een lichtsensor die de hoeveelheid licht meet en van daaruit de hoeveelheid licht van het beeldscherm aanpast.

De eerste verhalen rondom de BlackBerry 9000 series vertellen dat deze toestellen een GPS ontvanger en navigatie kaarten zal bevatten. Hiernaast zullen de toestellen naast Push Mail beschikken over UMTS ondersteuning en wellicht zelfs over HSDPA ondersteuning. Hiermee wordt het versturen en ontvangen van een e-mail natuurlijk nóg sneller, evenals het bezoeken van het internet.

Informatie over de hoeveelheid intern geheugen is nog niet bekend, evenals andere details zoals bijvoorbeeld de standbytijd en de beltijd. GSM Helpdesk Nederland verwacht dat BlackBerry haar 9000 series officieel zal starten in Barcelona, waar in februari het Mobile World Congress zal plaatsvinden.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie