Nokia E71 gekiekt

05-01-2008  |  de redactie


Nadat gisteren het eerste concept van de Nokia E71 op tafel lag verscheen vandaag de eerste reallife foto van de nieuwe zakelijke candybar. Zal Nokia de E71 tijdens de CES aankondigen of in februari?

Gisteren zijn de eerste geruchten over de Nokia E71 gestart met een concept toestel gemaakt van deze nieuwe QWERTY candybar voor het zakelijke segment. In dit bericht vertelden we dat het concept waarschijnlijk het echte toestel zeer goed zou benaderen en dat is iets dat we vandaag kunnen bevestigen middels een real-life foto die verscheen op het Mobile Review Forum. De vraag is nu of de Nokia E71 tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aan zal kondigen, wat komende week zal plaatsvinden, of zal Nokia tot het meest belangrijke mobiele evenement van het jaar wachten en zal de Nokia E71 pas daglicht zien tijdens het Mobile World Congress in februari?

Nokia E71 live
Nokia E71 live

Het eerste dat opvalt aan de foto van de Nokia E71 is dat de candybar met de afgeronde hoekjes een wat vrouwelijker vorm heeft gekregen. Op het gebied van functies lijkt de Nokia E71 een grootse make-over te hebben ondergaan. Ondanks dat de zakelijke serie van Nokia tot nu toe naast de zakelijke functies al veel op het gebied van multimedia en ontspanning te bieden heeft, heeft de Nokia E71 voor ons in petto wat betreft dataconnecties en ontspanning. De eerste berichten geven aan dat UMTS en HSDPA ondersteuning aan boord zullen zijn, evenals WiFi ondersteuning, een GPS ontvanger en een respectabele 3 megapixel camera.

Op de foto is duidelijk te zien dat het welbekende Symbian knopje niet aanwezig is op de Nokia E71. Eerder gaf Nokia alreeds aan dat het gebruik van Symbian in een ander jasje gegoten zal worden en de eerste tekenen hiervan zijn te vinden op de Nokia E71. De QWERTY candybar zal draaien op het Symbian series 60 systeem, versie 3.2. De foto laat verder duidelijk zien dat de Nokia E71 beschikt over vele sneltoetsjes aan de rechterzijkant. Nokia heeft dus duidelijk wederom goed nagedacht over navigatie.

Of de Nokia E71 tijdens de CES in Las Vegas aangekondigd zal worden zullen we komende week weten. Wanneer dat niet het geval is zullen we nog een maand moeten wachten tot het Mobile World Congress in februari.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie